"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Rohetehnoloogia projektid on jõudnud ka koolidesse (0)
21. september 2023
Plastikust pudelikorgid, mille ümbertöötlemisel on võimalik valmistada ehteid või sisustuselemente. Foto: Kuvatõmmis

Tallinna Kunstigümnaasiumi õpilased on kokku korjanud kastide viisi plastikust pudelikorke, mis kindla tehnoloogia abil kunstitunnis purustatakse ja sulatatakse, luues nendest siis ehteid või sisustuselemente. See on üks mitmetest ettevõtmistest koolides, mis on saanud võimalikuks tänu Keskkonnainvesteeringute keskuse rahastusele.

„Me saame osta koolile plastiku sulatamise- ja plastiku lõhkumise masinad ehk siis anda nendele pudelikorkidele täiesti uued vormid, mis muidu oleks jõudnud muru sisse või heal juhul prügijaamadesse,“ rääkis Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Mari-Liis Sults.

Kokku sai tänavu rahastust 35 erinevat rohetehnoloogia projekti koolides üle Eesti. Iga projekti eesmärk on üks – läbi praktilise tegevuse tekitada meie noortes juba varakult huvi roheinnovatsiooni vastu.

„Eelisi oleme andnud projektidele, kus on õpilased 5-9. klassini ehk siis need õpilased, kes on juba õigepea valikute tegemise ees. Sedasi valmistame neid rohkem ette loodusteaduste ja inseneeriaga seotud valdkondadega tegelemiseks,“ ütles Keskkonnainvesteeringute keskuse toetuste ja teenuste osakonna juht Tanel Oppi.

Järgmine taotlusvoor tuleb taas aasta pärast ning rahastust saavad mitte ainult koolide projektid, vaid taotlema on oodatud kõik huviringid ja teised noortega tegelevad organisatsioonid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.