"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Uus kolmemeetrine kõnnitee, haljastus ja rattateed - Lastekodu tänav muutub kaasaegselt rohelisemaks (0)
21. september 2023
Lastekodu tänav pärast muudatusi. Illustratsioon: Roadplan OÜ

Lastekodu tänav, mis läbib Juhkentali ja Keldrimäe asumit võiks olla kodutänav, kus inimestel on mõnus aega veeta ja jalakäijatel turvaline liigelda. Pärast rekonstrueerimistöid on kavas tänavale lisada sillutatud kõnniteid, rattateid, haljastust ning ka linnamööblit.

„Kui vaadata täna, siis see tänav on täiesti tühi. Ma arvan, et tulevikus ta peale muudatusi aga enam nii tühi ei ole, sest läbivad rattateed, kolmemeetrine kõnnitee ja promenaad bussijaamast südalinna Maakri kvartalisse toovad siia liikuma ka palju rohkem inimesi,“ rääkis linnaplaneerija Jaak-Adam Looveer.

Plaan on Lastekodu tänavale juurde lisada sillutatud kõnniteid, linnamööblit, mõlemale tänavapoolele rattateed, lisaks rattahoidjaid ja kolm rattamaja. Parkimiskohti säilitatakse tänaval nii palju, kui võimalik, kuid siiski jääb neid tänasega võrreldes vähemaks.

„Kompromiss on see, et läbivalt säilib ühel pool tänavat piki parkimine, lisaks tuleb ka uue Keskturu rajamisega päris palju parkimisvõimalusi juurde. Need on muidugi tasulised, nagu kesklinnas üleüldiselt,“ selgitas Looveer.

Lastekodu tänavat ehib praegu rikkalik kõrghaljastus, mida maksimaalselt ka säilitatakse. Turu esisele alale lubatakse istutada juurde uusi puid ning lisandub ka madalhaljastust.

„Meie sõnum on väga selge, et mitte ühtegi puud ei võeta maha kergekäeliselt, vaid ainult need, mis ei elaks tänava rekonstrueerimist üle. Oluliselt rohkem puid istutatakse, kui neid maha võetakse,“ ütles Tallinna kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Asumisiseste peatänavate uuendamine on linnapoolne üldine kontseptsioon, et tuua tänavate funktsioon tagasi kaasaegsel kujul. Sama idee järgi valmis hiljuti ka Vana-Kalamaja tänav. Kesklinnas on hetkel käimas ka arhitektuurivõistlus Koidu tänava uuendamiseks. Lastekodu tänav alates Liivalaiast kuni Tartu maanteeni välja läheb kõigi eelduste kohaselt remonti juba eeloleval kevadel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.