"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Spordinädala avab heategevuslik koolinoorte Teatejooks (0)
22. september 2023
Heategevuslik Teatejooks. Foto: Marko Mumm

Täna, 22. septembril kell 14 antakse Tallinna Lauluväljakul start heategevuslikule Teatejooksule ja spordinädalale Eestis. Kokku osaleb ligi 1400 õpilast ning tervitussõnad ütleb ka Eesti Vabariigi president Alar Karis.

Spordinädala raames toimuvad Teatejooksud üle kogu Eesti – 28 linnas ja asulas ning kokku üle 13 500 osavõtjaga, mis teeb jooksust Eesti suurima koolinoorte spordiürituse. Teatejooksu eesmärk on propageerida laste tervislikku elustiili ja muuta liikumisharjumusi. Üle kogu Eesti jooksevad lapsed nende laste heaks, kes on kaotanud liikumisvõime.

Tallinna Lauluväljakul saavad noored lisaks jooksule nautida slackline’i ehk tasakaaluspordi maailmameistri Tauri Vahesaare etteastet, kes koos Spordinädala patrooni, kergejõustiklase Karl-Erik Nazarovi eestvedamisel viib läbi soojenduse.

„Teatejooksu ja laiemalt ka Spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, ning seeläbi populariseerida sportlikke eluviise. Lisaks annab Teatejooks panuse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. See õpetab omakorda noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust,“ ütles heategevusliku Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.  

Täiskasvanud saavad toetada Teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond.ee.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.