"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Tallinn on Euroopa iduettevõtjate ihaldusväärsemate linnade pingereas kõrgel kohal (0)
23. september 2023
Tallinna tänavatel liiguvad pakirobotid. Foto: Mats Õun

Euroopa iduettevõtjad nimetasid Tallinna Euroopa kõige ihaldusväärsemate linnade edetabelis kaheksandaks.

Startup Heatmap Europe Report 2023 järgi on iduettevõtete lemmiklinn London, seejärel Berliin ja Barcelona. Põhjamaadest oleme eelistatuimad.

Mille poolest meid hinnatakse? “Eestis on väga hea toetav ökosüsteem, teine on äritegemise lihtsus ja kolmas on kuluefektiivsus,” ütles Startup Estonia juht Eve Peeterson.

Eesti on tõeline start-up riik, meil on elaniku kohta kõige rohkem iduettevõtteid ja ükssarvikuid. Paraku kipuvad iduettevõtted Eestist lahkuma. Selle põhjus on siinne liiga kitsas talentide ring. Ent Eestis juba üle kümne aasta tegutsenud start-up ettevõtte Glia esindaja seda küll kogenud ei ole. “Meie kogemus on olnud hoopis vastupidine. Hakkasime oma IT-inseneride meeskonda siin Eestis üles ehitama, hiljem lisandusid teised funktsioonid, meil on tehniline tugi, müügiesindajad, disainerid. See on tõsi, et talentide hulk, keda siit tööle võtta, on väike, ent siinsed talendid on suure kaliibriga,” rääkis iduettevõtte Glia tehniline asutaja Carlos Paniagua. Et iduettevõtteid Eestis hoida, neid enamgi siia meelitada ja tõhustada kuluefektiivsust, püütakse naabritega üheskoos luua Põhjala ülene tõmbekeskus. Noortel soovitab Startup Estonia juht õppida IT ja inseneeria alasid: “Kombineerituna teadus, inseneeria ja kunstid tullakse välja just kõige ägedamate maailma muutvate lahendustega.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.