"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MINU TALLINN Turuhinnad võrreldes poega soodsamad pole, kuid kraam on oluliselt värskem ja kodumaisem (0)
25. september 2023
Nõmme turg. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinna turud on olnud sajandeid oluline osa linnakultuurist ja igapäevasest elust. Mis tõmbab inimesi minema turule, mitte poodi, seda käis uurimas saade Minu Tallinn.

Tallinnale kuulub neli turgu – Nõmme, Mustamäe, Kalaturg ning Viru tänava lilleputkad. Rahva poolt armastatud Keskturg ja Balti Jaama Turg on erakätes. Ilmselt tänapäeval turult midagi soodsamalt kui poest ei saa, ent siin on tihtipeale kraam värskem ning leidub ka kodumaist hooajakaupa. Vaata videost järgi, millised on turukülastajate lemmikkaubad ning milline olnud müüjate tänavune saak.

Tallinlaste armastatuim turg on tõenäoliselt Nõmme turg, kuhu ei minda mitte ainult toitu või lilli ostma, vaid ka suhtlema ja kohvitama. Nõmme turul on kaubeldud juba üle saja aasta. Turult ei saa aga mitte ainult söögikraami – Nõmme turul tegutsevas Rõõmu aiandis on lopsakas lillevalik, mida kohalik rahvas vägagi usaldab.

Laupäeval, 23. septembril peeti aga juba viiendat korda Nõmme hoidiste festivali, kus tootjad olid välja pannud nii magusaid kui ka soolaseid omatehtud hoidised, mida hindas žürii. Tänavune sügis on olnud turuhooaega soosiv ning ehkki näiteks kartulisaak on suvise põua tõttu pea poole väiksem ning hind seetõttu poole kõrgem, on kodumaine kaup kindlasti maitsvam.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.