"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaasava eelarve ideekorje kogub hoogu: soovitakse nii autovabu piirkondi kui ka discgolfi mängualasid (0)
26. september 2023
Kaasava eelarve ideekore raames soovitakse Tallinnasse rattamaju, kõnniteid, autovabu piirkondi ja äärekivide madaldamist. Foto: Unsplash

Alates 18. septembrist kuni 8. oktoobrini saavad kõik tallinlased esitada ideid tuleva aasta kaasava eelarve projektide elluviimiseks. Täna, 26. septembril on kõigil soovijatel võimalik osaleda teemakohasel veebiseminaril.

Linnapea Mihhail Kõlvart on ideekorje käiguga rahul, sest osavõtt on aktiivne ja ettepanekud sisukad. „Esimese nädalaga esitati juba 127 ideed ja neid on saabunud igast linnaosast. Hea meel on tõdeda, et ettepanekud puudutavad mitmeid linnaelus olulisi valdkondi. Kõige enam on hetkel saabunud ideid sportimise ja vaba aja võimaluste rikastamiseks, kuid kogukondi kõnetavad ka keskkonnasõbralik linnaruum, turvalisus ning lapsed ja noored,“ rääkis Kõlvart. „Tänan kõiki kaaslinlasi, kes juba on oma häid mõtteid jaganud ning kutsun ka kõiki teisi seda võimalust kasutama.“

Kõige aktiivsemad olid esimesel nädalal Kesklinna linnaosa 31 ja Nõmme 29 ideega. Põhja-Tallinnast on laekunud 21, Lasnamäelt 14, Haaberstist 12, Mustamäelt 10, Kristiinest 7 ning Piritalt 3 ideed. Valdkondadest on esile kerkinud sport ja vaba aeg 43 ideega, millest enamik on seotud discgolfiga. Sarnaselt eelmiste aastate ideekorjetele on rohkelt tähelepanu saanud ka keskkonnasõbralik linnaruum ja turvalisus. Soovitakse rattamaju, kõnniteede rajamist, autovabade piirkondade loomist, äärekivide madaldamist. Teemade üleselt paistab silma, et väga paljud ettepanekud on seotud värskes õhus liikumisega.

Täna, 26. septembril kell 17.30 toimub Microsoft Teamsi keskkonnas infoseminar, kus tutvustatakse kaasava eelarve tingimusi ja ajakava ning ideede vormistamist ja esitamist. Kõik huvilised saavad esitada küsimusi nii ideekorje kui kaasava eelarve protsessi kohta. Infoseminari link on leitav veebilehel kaasaveelarve.tallinn.ee.

Oma ideid saab esitada 8. oktoobrini 2023 kas digitaalselt Tallinna kaasava eelarve veebilehel või paberil linnaosavalitsustes ja linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7). Tekst võib olla nii eesti, vene kui ka inglise keeles. Kirjeldada tuleb ettepaneku eesmärki ja põhjendada selle olulisust, tuua välja objekti asukoht ja koostada hinnanguline eelarve. Oluline on meeles pidada, et rajatav objekt oleks avalikus kasutuses ja vaba juurdepääsuga. Rohkem infot leiab SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.