"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kalle Koop Miks me ei maksusta pankasid, mille kasum tuleb lihtsalt euribori kergitamisega? (0)
26. september 2023
Pealinn

Riigieelarve läbirääkimistel selgus, et päästjad ja politseinikud jäävad palgatõusuta, õpetajate palk tõuseb aga loodetust vähem. Pealinn küsis, mida asjaosalised ise ja tuntud inimesed sellest arvavad.

Kalle Koop, päästeala töötajate ametiühingu juht

Meile lubati, et palgatõusud jätkuvad, ning tänu sellele hakkas inimesi meile tööle tulema. Päästjatele lubati juba käesolevaks aastaks Eesti keskmine töötasu, paraku jäime sellest ikka umbes 217 euroga maha.

Ja nüüd lisandus tagasilöök – palkade külmutamine neljaks aastaks. See ei ole aus mäng! Paljud päästjad lähevad mujale tööle või jäävad pensionile. Ei tohi ka unustada, et ühe päästja, politseiniku või häirekeskuse töötaja koolitamine on kallis ja nõuab aega. Päästjatel on uuringu kohaselt neli korda kõrgem vähirisk kui tavakodanikul, juba selle pärast tuleks meie tööd väärtustada!
Valimiste peateema oli julgeolek. Kuidas me nüüd kärbime iseenda julgeolekut olukorras, kus Euroopas käib sõda ja üks kriis ajab teist taga: Covid, tugevad tormid, kadunud elekter jne.

Aga pangamaks on täiesti õige lähenemine! Raha tuleb väga kergelt, sest kuskil suurendati lihtsalt euribori. Töö on täpselt samasugune, ei ole rohkem inimesi tööle võetud, kulutused ei ole kasvanud, aga raha tuleb uksest ja aknast sisse! Pangamaks ei võta ära panga kogu suurt kasumit, vaid ainult väikese osa sellest, aga riiki aitaks see väga palju.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.