"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
parim hoidis Nõmme turu hoidiste konkursil võidutsesid sinepid (0)
26. september 2023
Parima soolase hoidise võitjad. Foto: Tallinna Turud

Juba viiendat korda toimunud Nõmme turu hoidiste konkursil tunnistas žürii selle aasta parimaks magusaks hoidiseks aprikoosi-veini moosi. Soolase hoidise esikoht läks jagamisele viigimarjasinepi ja küüslaugu-konjakisinepi vahel. 

Konkursi korraldaja, Tallinna Turud turundusspetsialisti Arle Agu sõnul oli selle aasta konkurss muljetavaldav. “Esiteks toodi meile hindamiseks rekordarv ehk 45 hoidist ja teiseks oli selle aasta hoidiste tase väga kõrge, sest pea kõigi võistlustööde punktisummad jäid kümnepunktiskaalal vahemikku 7-10,” selgitas Agu. “Žürii hinnangul oli  nii soolaste kui ka magusate hoidiste valikus klassikalisi maitseid ja ka uusi põnevaid kooslusi, kuid tõelise vau-efekti tekitasid just need purgid, kus klassikalisele toorainele oli juurde antud kerge „kiiks”,” jagas Agu žürii kommentaare.

“Tänan Tallinna Turgude nimel kõiki konkursil osalejaid, et te raatsisite meile oma talvevaruks sissetehtud hoidiseid maitsmiseks tuua, ilma teieta seda konkursil ei toimuks,” lisas Agu.

Parim soolane hoidis on sinep 

Parima soolase hoidise tiitel läks sel aastal jagamisele viigimarjasinepi ja küüslaugu-konjakisinepi vahel. Mõlema soolase hoidise autor on Elo Kartau, kes valmistab oma hoidiseid brändi all Muhvi Gurmee. Mõlemad tooteid said keskmiseks hindeks 9,625 punkti 10-st. Sinepite puhul kiitis žürii toodete meeldivat lõhna, mõnusat sametist maitset, mis tekitas plahvatusliku vau-efekti, ning lisati, et sinepid sobivad hästi paljude erinevate toitude juurde.

Parim magus hoidis.

Parimaks magusaks hoidiseks valiti aprikoosi-veini moos, mis sai žüriilt hindeks 9,125 punkti 10-st.  Moosi autor on Sille Lavin, kes valmistab hoidiseid brändi all MiMoos. Žüriid võlus moosi tugev martsipani lõhn, millele järgnes üllatuslik maitsekombinatsioon, kus pearolli etendas aprikoos. Kiideti ka moosi hapususe-magususe head tasakaalu.

Kaunid purgisildid

Lisaks otsustas ettevõte Vorstiabi anda välja eriauhinna visuaalselt kõige kütkestavamate purkide autorile Ebe-Triin Liivamäele, kes sai kingituseks terve suitsusea. Tallinna Turud andis samuti välja eriauhinna Miku Talutooted omanikule Tõnis Pihlakule tema tomati-tšillimoosi eest, mis sai žüriilt 9,375 punkti 10-st, ja mis paistis silma oma vürtsikuse, tekstuuri ja magus-hapu tasakaalu poolest.

Konkursile toodud hoidised.

Selle aasta hoidiste konkursi žüriisse kuulusid toidutehnoloog Kristel Vene, eelmise aasta konkursi parima magusa hoidise autor Aili Kruusberg, Kaia-Liisa Prous Tallinna Strateegiakeskusest ja Toomas Viidebaum Vorstiabist. Hoidiste konkursi võitjad said mõlemad 200-eurosed kinkekaardid.

Lisaks hoidiste konkursile toimus laste hoidisesiltide meisterdamise võistlus, kuhu toodi 21 võistlustööd. Kaks parimat laste joonistust – Hele „Vanaisa konserv“ ja Grahami „Raadiumi hapukurgid“ – pälvisid mõlemad auhinnaks 50-eurosed kinkekaardid.

Laste joonistusvõistluse tööd.

Nõmme turu tegemistega saab end kursis hoida sotsiaalmeediakanali Facebook vahendusel https://www.facebook.com/nomme.turg

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.