"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mari-Liis Tammsaar Politseinikud riskivad oma eluga ning peavad saama 1,2-kordset keskmist palka (0)
26. september 2023
PPA

Riigieelarve läbirääkimistel selgus, et päästjad ja politseinikud jäävad palgatõusuta, õpetajate palk tõuseb aga loodetust vähem. Pealinn küsis, mida asjaosalised ise ja tuntud inimesed sellest arvavad.

Põhja prefektuuri personalitalituse juht Mari-Liis Tammsaar

Politseinike palkade külmutamine ei oleks õige otsus, sest selle tagajärjel kannataks tõenäoliselt inimeste turvalisus. Politseinikele on väga kõrged nõudmised. Neil peab olema haridus sisekaitseakadeemiast või muu kõrgharidus ja lisaks läbitud politseiline täiendõpe. Politseiametnik peab valdama eesti keelt tasemel C1. Kõik politseiteenistusse astujad läbivad taustakontrolli, füüsilised katsed ja tervisekontrolli. Neil peab olema laitmatu taust, hea füüsiline vorm ja korras tervis. Politseitöö nõuab tarkust, julgust ja väga head pingetaluvust. Ta peab valima sekundite jooksul õige meetme ja koguma tõendid, mille alusel mõistetaks inimene süüdi või õigeks. Sageli riskivad politseinikud oma eluga. Kõige selle tõttu peavad nad saama ka väärikat tasu. Meie hinnangul peaks alustav politseinik saama vähemalt 1,2-kordset Eesti keskmist palka.
Möödunud aastal saime tänu sisemistele muudatustele ja siseministeeriumilt saadud rahale tõsta politseinike palka, et käia kaasas laiaulatusliku hinnatõusuga. Väga tõenäoline, et kui palgad külmutatakse, siis on tulevikus vähem politseisse tööle soovijaid, ja rohkem neid, kes lahkuvad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.