"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Kristiines algasid taas populaarsed eakate tantsuõhtud (1)
28. september 2023
Kristiines algasid väärkate tantsuõhtud. Kuvatõmmis

Väärikas eas tantsijatele korraldatakse tantsuõhtuid Kristiines kord kuus.

Silvi ja Jüri käivad Kristiines puuetega inimeste kojas tantsimas parajasti nii, kuidas saavad. Tallinna nii sageli just ei saa.

“Meil kaugelt tulla, Suurupist. Bussid käivad nagu käivad,” sõnas Jüri. “Kõik tantsupeod on toredad, peaasi, et liikuda saab,” lisas Silvi.

Jüri ja Silvi liiguvad graatsiliselt üle saali. Nende sammudes on tunda enesekindlust ja pikaaegset koosolemist. Taela koolitus, kostavad nad selle peale. Ent väärikas vanus ei tähenda siiski häbelikult nurgas istumist. Kui peole sai tuldud, peab tantsu keerutada saama, kasvõi naised omavahel või ka üksinda.

“Kui pole partnerit, võib ikka tantsida, teed nagu trenni. Väga ilus muusika, ilusad inimesed ja siis tantsid,” ütles Svetlana. Pillimehed on iga kord erinevad, et oleks vaheldust. Ivar-Bänd oli siin näiteks esimest korda.

“Eakad on väga head tantsijad. Nad on käinud tantsukursustel ja esimesest loost on tantsupõrand täis ja lõpetatakse õigel ajal,” ütles muusik Ivar Kaljuvee.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lugeja
2. okt. 2023 09:13
Ja pealegi, kui inimene ei soovi ükskõik kellega tantsida, kuid harrastus on hinges, käib tantsupidudel lihtsalt vaatamas, teistega suhtlemas ja ilusat muusikat kuulamas või tõesti momendil partneri puudusel võib ka üksi tantsida, mitte midagi halba selles pole.