"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Toidumessi peakorraldaja: toidu käibemaks võiks olla väiksem (0)
28. september 2023
Tallinna toidumess toimus tänavu juba 30. korda. Foto: Elin Hein

Tallinna toidumess sai 30-aastaseks, tuues taas kokku kogu Eesti toiduvaldkonna inimesed.

Juubeliüritus korraldati esimest korda Unibet Arenal, kus peale aasta parimate roogade valimise selgitati välja ka Eesti parim pitsameister.

“Toidumess on näidanud uuendusi, turule toonud palju uusi tooteid, uusi ettevõtteid. Peetri Pizza on oma võistlust korraldanud juba aastaid, aga väiksemates kohtades,” ütles toidumessi peakorraldaja Tiit Sarv. Uuendusi on näha ka laias pakendivalikus, kus paistavad silma keskkonnahoidlikud papp- ja paberpakendid, et toit hästi säiliks ja maitsev püsiks. “Oleme püüdnud leida koostööpartnerid sealt, kust tulevad kõige paremad tooted, näiteks šokolaad Belgiast ja Prantsusmaalt,” sõnas Balt-Hellin OÜ juhataja Ave Roomets. “Toidumessil on läbi ajaloo osalenud üle 5000 eksponendi ja üle 260 000 külalise,” ütles Sarv. Tema sõnul tekitab siiski muret praegune majanduslik olukord, kus tarbija peab aina enam valima toidu hinna ja maksumäärade, mitte kvaliteedi järgi.

“Eesti rahvas võiks tihemini restoranis käia. Kui hinnad nii kõrgele lähevad, et restoranis ja väljas söömiste arv jääb väikeseks, siis mul on mure toitlustajate pärast. Kui ma peaks praegu hääletama, siis toidu käibemaks võiks olla väiksem, nii nagu paljudes riikides on.” Toidumess toimub aga olenemata majanduslikest raskustest ja nii valitakse igal aastal Eesti parim sült, tort ja muud parimad toidud, mis poodides vastava sildiga märgistatakse ja rahva lemmikuks saavad.

“Tarbija märkab. Mina küll vaatan. Jõulutoodete võitjad on alati väga selgelt esile toodud,” sõnas Sarv.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid