"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VAATA KAVA Muusikalinn Tallinn tähistab rahvusvahelist muusikapäeva suurejoonelise programmiga (0)
30. september 2023
Eesti Panga segakoor annab kontserdi Euroopa Elamuskeskuses.

1. oktoobril tähistatakse ülemaailmselt UNESCO algatatud rahvusvahelist muusikapäeva. Selle raames toimub üle linna mitmeid erinäolisi kontserte ja teisi muusikaga seostud põnevaid sündmusi.

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja märkis, et muusikalinnana on Tallinna eesmärk lihtne: soovime olla linn, mis pakub maailmatasemel võimalusi luua ja nautida muusikat kogu selle mitmekülgsuses. „Rahvusvaheline muusikapäev annab meile hea võimaluse igapäevase töö kõrval seda kõike ka tähistada ning märgata, kui suur osa on muusikal meie igapäevaelus ja identiteedis,” lisas Oja.

Rahvusvahelise muusikapäeva eesmärk on juhtida tähelepanu muusikavaldkonnale, tõsta esile valdkonnas tegutsevaid muusikuid ja panna märkama mitmekesist helide maailma meie ümber. Tallinn kuulub UNESCO loovlinnade võrgustikku (UNESCO Creative Cities Network, UCCN) muusikalinnade kategoorias alates 2022. aastast. Täna kuulub muusikalinnade võrgustikku 59 linna üle maailma.

Eestis tähistatakse muusikapäeva Eesti Muusikanõukogu eestvedamisel juba 21 aastat – viimased 10 aastat suurejoonelise kontsertide programmiga, mille raames kõlab ühel päeval elav muusika üle terve Eesti. Andekate interpreetide ja hakkajate korraldajatega koostöös leiavad mitmetes kodumaa paikades aset erinevad muusikasündmused.

Muusikalinna tasuta giidituurid

Muusikalinn Tallinn kutsub kogu muusikakuu jooksul tasuta muusikalinna giidituuridele nimega „Vanalinna keldrid“. Tallinna vanalinna keldrid on mänginud 1990ndatest olulist rolli kohaliku muusikamaastiku kujundamisel. Muusikast ja ajaloost inspireeritud tuurile keldrite ja kontserdipaikade juurde viib muusikateadlane Brigitta Davidjants. Tuurid on tasuta, kuid vajalik eelregistreerimine.

Lisainfo muusikalinn Tallinn Facebooki lehel.

Tallinna üldhariduskoolid saavad tähistada muusikapäeva osaledes Tallinna linna korraldatud muusikaviktoriinis, mille auhinnaks on võimalus klassidel külastada eesti artistide kontserte. Lisaks saavad gümnaasiumite klassid läbida muusikatunni raames audiogiidi tuuri „Vanalinna keldrid“. Muusikapäeva programm üle Eesti: https://muusikapaev.ee/programm/.

UNESCO muusikalinn Tallinna info: https://muusikalinntallinn.ee/

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.