"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galeriid Muusikapäeval täitusid trammid flöödi, kitarri, kontrabassi ja cajoni helidega (0)
30. september 2023
Albert Truuväärt

1. oktoobril aset leidva rahvusvahelise muusikapäeva auks lõi kesklinna valitsus käed Tallinna muusika- ja balletikooliga (MUBA) ning palus noored pillimängijad tunniks esinema pealinna trammidesse.

Vaata galeriid (27)

„Sellises ebatavalises miljöös – liikuvas trammis – esinemine võib noortele muusikutele päris vahva pähkel olla,“ sõnas kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Tore on ka see, et muusikapäev langeb tänavu pühapäevale, mis annab võimaluse kogu perega välja tulla ja kihvtist musitseerimisest mõnu tunda,“ lisas ta.

Vaata galeriid (33)

Muusikapäeval kell 12–13 võib MUBA muusikuid kuulda trammides number 6 ja 4. Liinil 6 peatuste Vabaduse väljak ja Linnahall vahel mängib flöödimuusika, liinil 4 peatuste Vineeri ja Hobujaam vahel esineb bänd pillikoosseisus akustiline kitarr, kontrabass ja cajon (Peruust pärit kastikujuline löökpill).

Instrumentide heli ei võimendata. Esinemised leiavad aset trammi keskosas või lõpus. Üritus on kooskõlastatud Tallinna linnatranspordiga.

Rahvusvahelisele muusikapäevale pani 1975. aastal aluse hinnatud viiuldaja ja rahvusvahelise muusikanõukogu juht Yehudi Menuhin eesmärgiga pöörata tähelepanu muusikale kui nii kunstivormile kui ka universaalse keelele. Kontserdiprogrammiga tähistatakse seda päeva Eestis 2013. aastast alates. Sündmust korraldab Eesti muusikanõukogu.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.