"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video Mida Tallinnas muuta, paremaks teha? Pealinna noored astusid linnavolikogu kingadesse (0)
03. oktoober 2023
Pealinna noortele toimus linnavolikogu simulatsioon. Foto: Aleksandr Guzhov

30. septembrist kuni 2. oktoobrini toimus Nordic Hotel Forumis 14–21-aastastele pealinna noortele linnavolikogu simulatsioon, mille eesmärk oli suurendada noorte kodanikuaktiivsust ja kaasatust poliitikasse.

Mida Tallinnas muuta, kuhupoole minna, mis paremaks võiks teha?

“Meie pakkumine on, et gümnaasiumis võiks teha B-kategooria juhiloa teooriaosa. Meie mõte on teha linnaruum turvalisemaks, et noored teaksid, kuidas linnaruumis liigelda, kui ongi teemuudatused, et mida peaks tegema liikluseeskirjade järgi. Tänapäeval on palju Bolti ja Tuule tõukerattaid tekkinud, kuidas nendega ohutumalt liigelda, sest väga paljud noored ei tee luba ja neil jääb teadmisi puudu, aga selle valikaine kaudu nad saaksid need teadmised kätte, aga ei peaks luba tegema. Minu arust väga kasulik, sest ohutus on tähtis,” rääkis Tallinna linna noortevolikogu liige Edgar Peiar.

Tallinna linnavolikogu simulatsioon kulmineeruski linnavolikogu läbimänguga, kus noorte esitatud eelnõud ja õigusaktid kas siis võetakse vastu või mitte. Mis on simulatsiooni fookus, kas kasvatada volikogu või poliitikute järelkasvu, värvata erakondadesse, mis ambitsioonid siin on?

“Fookus on sellel, et vabas vormis õppe kaudu õpetada ja näidata noortele, mis linnavolikogu on, kuidas meie linnasüsteem töötab ja mis poliitika on,” sõnas Tallinna linna noortevolikogu esimees Johannes-Emmanuel Allas.

Linnapea Mihhail Kõlvart, kes on ka Tallinna noortevolikogu ellukutsuja, on kindel, et mõni noorte ettepanekutest võetakse volikogus arutlusele: “Näiteks selline huvitav mõte, et koolis saaks käia kursustel, et pärast teha juhiloa eksam. Miks mitte, sellele võiks mõelda.”

Simulatsiooni korraldas Tallinna noortevolikogu, sündmust toetavad Euroopa Liit, Tallinna haridusamet ja Tallinna linnavolikogu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.