"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel on kõik lume ja libeduse tõrjeks valmis (1)
18. oktoober 2023
Lumetõrjemasinad on talveks valmis. Foto: Anastassia Petrova

Lasnamäe linnaosa valitsus ja hooldusettevõte Keskkonnahooldus Eesti OÜ valmistuvad külmadeks ilmadeks. Linnaosa töötajad tutvusid uuendatud lumetõrjemasinatega ja arutasid talviseid plaane.

“Elanike tagasiside põhjal võime öelda, et oleme jõudnud tänavate hooldusel täiesti uuele tasemele,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. “Nagu vanasõna ütleb: rege remondi suvel, vankrit talvel. Ettevalmistusi algavaks talvehooajaks lihtsustavad eelmise aasta uuendused. Oleme ouliselt parandanud infovahetust linnaosavalitsuse, hooldusfirma ja elanike vahel.“

2022. aasta augustis käivitati Lasnamäel tasuta tagasisideliin: elanikud saavad teatada heakorra puudustest nagu näiteks koristamata kvartalisisestest teedest või asfaltkattega pargiteedest. Dispetšer on ööpäev läbi kättesaadav telefonil 600 7978.

Eelolevaks talveks valmistudes on hooldusettevõte Keskkonnahooldus Eesti OÜ võtnud arvesse eelmise aasta kõppetunde ja kohandanud oma sõidukiparki vastavalt linnaosa eripärale. See lihtsustab lume koristamist ka kitsastel tänavatel ja raskesti ligipääsetavates kohtades.

Sel aastal jagab linnaosavalitsus korteriühistutele rohkem tasuta graniitkillustikku – kolme koti asemel viis kotti. Jagamise koht ja aeg antakse teada, kui ilmad lähevad külmemaks.

Linnaosavalitsus tuletab talve eel meelde, et Tallinnas vastutavad kõnniteede puhastamise eest ka maja- või teeäärsete alade omanikud. Kõnniteed peavad olema lumest ja jääst puhastatud, et need ei ohustaks jalakäijaid.  Enne talve saabumist tasub kontrollida, kas vajalik kokkulepe kõnniteede hooldajaga on sõlmitud. Nende nõuete järgimist kontrollib mupo.

“Ma arvan, et suudame lumekoristus kvaliteeti parandada. Eriti kui tegutseme teadlikult ja üheskoos,” ütles Jurtšenko.

Lasnamäe linnaosa valitsus julgustab kõiki elanikke aktiivselt kasutama tasuta dispetšeriteenust.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tõdemus
19. okt. 2023 20:28
Ütleks, et tehnika on valmis kõnniteid libedaks hööveldama. Jalale vähemlibe lumekord pealt ära, et ilus ja sile kiilasjää alt välja tuleks, siis paar juhuslikult sellele poetatud killustikukivikest ka siia sinna ning eriti veel vanemaealiste jalakäijate jaoks otsesõnu kaelamurdev vene rulett meie kõnniteedel võib alata, kuniks kevadine sula sellele ükskord jälle lõpu teeb ja need kellel õnnestunud seekord tervete luudega ja surmasuust pääseda võivad jälle mõnda aega rahulikumalt hingata, kuniks kõik jälle kordub, sest kahjuks midagi paremat meie linnaisad koos vastava valdkonna "spetsialistidega" selles osas ilmselt välja mõelda ei oska.