"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Armeenia toidufestival tutvustas Kultuurikatlas oma rahvusroogi ja toetas sõjapõgenikke (0)
19. oktoober 2023
Ksenija Kurs

Laupäeval, 21. oktoobril toimus Kultuurikatlas teine Armeenia toidufestival. Festivali tuluga toetatakse Mägi-Karabahhi sõja tagajärjel ümberasustatuid. 

Vaata galeriid (29)

Üritusel oli välja pandud erinevad autentsed Armeenia toidud mitmest kohalikust Armeenia restoranist ja pagaritöökojast. Samuti sai tutvuda lähemalt Armeenia kultuuri ja köögiga ning maitsta Armeenia lemmikroogi nagu dolma, ghapama, harisa, pahlava, gata ja palju muud.

Toidufestival pakkus peredele erinevaid tegevusi. Näiteks kunsti- ja käsitöötubasid lastele ja muid meelelahutuslikke tegevused, mis on seotud toiduga. Seda kõike mõnusate Armeenia muusikapalade saatel.

Armeenia toidufestival ei ole päev ainult toidust ja maitsmisest, vaid ka toidu ühendavast ja kokkutoovast mõjust, mis on eriti oluline praegusel ajal.

Korraldajad planeerisid pühendada ürituse Jerevani 2805. aastapäevale, kuid sõjategevuse tõttu on Mägi-Karabahhi ümberasustatud laste probleem on muutunud kriitilisemaks, mistõttu kannab toidufestival heategevuslikku iseloomu. Festivali tuluga toetatakse soojusega seotud probleemide lahendamist nagu küttesüsteemide paigaldamine, soojade riiete jagamine jne.

Kogu tulu suunatakse humanitaarabisse Mägi-Karabahhi sõja tagajärjel ümberasustatud Armeenia lastele.

Armeenia toidufestival toimub laupäeval, 21. oktoobril kella 12-18. Sissepääs Armeenia toidufestivalile on tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.