"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tasuta kinohommikud ja netiturvalisuse programmid eakatele (1)
19. oktoober 2023
Järgmine eakate kinohommik on Lindakivi kultuurikeskuses 24. oktoobril. Kuvatõmmis

Väärikas eas Tallinna elanikele pakutakse võimalust oma aega huvitavalt sisustada. Lisaks sellele, et taas on käivitunud tasuta kinohommikud, käivitus Lasnamäel ka eakatele suunatud nutiseadmete koolitus. Tulevikus plaanivad ka kõik teised linnaosad sarnaseid koolitusi.

Tasuta kinohommikud on väärikas eas Tallinna elanike seas väga menukaks osutunud.

Linnaosavalitsustele on see üks võimalus pakkuda kohalikele elanikele vaba aja veetmise lisavõimalust. Lasnamäel elav Mailis on Lindakivi kultuurikeskuses alati kohal, nii ka sel korral, mil vaadati Prantsuse draamat “Magusad tärnid”. “Väga huvitavad filmid on,” ütles Mailis. Kas käisite kinos rohkem enne või praegu? “Praegu, sest see on tasuta,” ütles Mailis. Millised filmid kõige rohkem inimesi kohale meelitavad? “Ehk komöödiad kõige rohkem, kui inimene tuleb kinno hea tujuga ja läheb hea tujuga, see siis kõige rohkem talle meeldib,” ütles kultuurispetsialist German Levinets.

Järgmine eakate kinohommik on Lindakivi kultuurikeskuses 24. oktoobril kell 11, film “Kupee nr 6”. Järgmisel teisipäeval saavad ka Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna eakad tasuta filmi vaatama minna Solarise keskuse Apollo kinno. Seal linastub kodumaine komöödia “Vigased pruudid”. Eakate klubi filmiüritused toimuvad sügise lõpuni.

Nutiseadmete kasutamise koolitused

Väärikas eas prouad ja härrad saavad nüüd end aga ka nutiseadmete alaselt harida.

Lasnamäe linnaosa valitsuses on kolmapäevahommikuti koolitused. “Vanus on selline, et kõike ei taipa ja siis on vaja üht-teist küsida, et nutiga hakkama saada, see liigub edasi, tulevad uuendused, aga mina ju ei liigu edasi, jään järjest vanemaks,” ütles Viivi.

Mis on kõige keerulisem nutiseadme kasutamise juures?

“Ma pole õppinud, ise olen proovinud, tahakski nüüd süveneda ja küsida,” ütles Helgi. “See on esimene loeng meie sarjas, kokku tuleb neli loengut. Arvestades suurt huvi räägime koostööpartneritega läbi, et saaks ka tulevikus selliseid sarju korraldada elanikele,” sõnas Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Ka teised Tallinna linnaosade valitsused plaanivad tulevikus eakatele sarnaseid loenguid korraldama hakata.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

nipitiri
8. nov. 2023 09:35
Mis mõttes tasuta? Artises on pilet väärikate kinohommikutel 3.50, Pirita VAK küsib 4 (!) - ainult Mustamäel 1x ja Lasnamäel Lindakivis on 4x kuus tasuta!