"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loomaaia lumeleopardid Somu ja Makalu kutsusid laupäeval tähistama lumeleopardipäeva (0)
20. oktoober 2023
Pealinn

Tallinna loomaaed ootab laupäeval külastajaid loomaaeda tähistama rahvusvahelist lumeleopardipäeva.

Rahvusvaheline lumeleopardipäev saab alguse kell 12 alpinaariumis, kus kommenteeritakse looma tegevusi, teatas lumeleopardi vaderi, jaemüügiettevõtte Lidl pressiesindaja reedel. Tunni aja jooksul saab kuulda fakte looma eluviiside kohta nii loomaaias kui ka looduses.

Kell 13 algab loomaaia läänevärava keskkonnahariduskeskuse fuajees meisterdamise töötuba, kus nii lapsi kui ka täiskasvanuid juhendab käsitööõpetaja Anna Lutter, kes aitab kõikidel huvilistel valmistada lumeleopardipäeva meenutavaid esemeid.

Loomaaia loodushariduse spetsialistid on aga väiksematele külastajatele koostanud  sõnamängu, mille abil on hea lumeleoparde tundma õppida. Kõiki, kes sõnamängus õige vastuse on saanud, ootab läänevärava kassas väike üllatus.

Tallinna Loomaaias elavad praegu kaks lumeleopardi – neljaaastane isane lumeleopard Somu ja kaheaastane emane lumeleopard Makalu. Somu, kelle nimi tähendab hindi keeles Kuu, saabus Tallinna 2021. aastal Austriast Salzburgi loomaaiast. Somu sugupuu ulatub tagasi eelmisel sajandil Kõrgõstani loodusest püütud lumeleopardide Kungei ja Remboni, kes elasid Tallinna loomaaias pika elu.

Makalu saabus Tallinna loomaaeda 2022. aastal Prantsusmaalt Bioparc de Doué-la-Fontaine’ist. Nimi Makalu tuleneb sanskriti keelest ja viitab hindude jumalale Shivale. Noorukese irbis Makalu põlvnemist uurides selgus, et tema esivanemate hulgas on aastatel 1985–2000 Tallinna loomaaias elanud lumeleopard nimega Shiva.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.