"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pühapäeval kogutakse Lasnamäe linnaosas ohtlike jäätmeid ning kasutuskõlblikke esemeid (0)
20. oktoober 2023
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Pühapäeval, 22. oktoobril toimub taaskord Lasnamäe linnaosas ohtlike jäätmete ja kasutuskõlblike esemete kogumisring, mille käigus saavad Lasnamäe elanikud tasuta ohtlikke jäätmeid ja kasutuskõlblikke esemeid ära viia.

„Ohtlike jäätmete ja kasutuskõlblike esemete kogumisring on saanud heaks traditsiooniks ja mugavaks võimaluseks, elanike jaoks, saada lahti nii prügist, mida ei tohi visata olmejäätmetesse kui ka esemetest, mis on korralikud, kuid mida inimestele endale tarvis enam ei ole,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Linnaosa vanem lisas, et linna eesmärk on anda elanikele võimalus anda ära eri jäätmeid võimalikult kodu lähedal ning hetkel see toimib hästi.

Ohtlikest jäätmetest võetakse vastu: pliiakusid, patareisid ja väikeakusid, akuhappeid, õlijääke ja õlifiltreid, aegunud ravimeid, liimi, värvi-, laki- ja lahustijäätmeid, aiamürke, väetiste jääke, foto- ja muid olmekemikaale, elavhõbedajäätmeid, sh päevavalguslampe, elektri- ja elektroonikajäätmeid.

Ohtlike jäätmete ning kasutuskõlblike esemete vastu võtmise ajagraafik ja peatumispaigad 22. oktoobril Lasnamäel:

 • 10.00-10.30 Meeliku/Kiviriku ristmikul
 • 10.30-11.00 Katleri staadioni juures pakendikonteinerite kõrval
 • 11.00-11.30 Linnamäe tee tänava ääres parklas Linnamäe tee 4 juures
 • 11.30-12.00 Läänemere tee 66 ja 70/1 vahelisel parkimisalal
 • 12.00-12.30 Ümera 54 ees
 • 12.30-13.00 Kärberi 34b ja 40 vahelisel alal
 • 13.00-13.30 Kärberi 4 ees
 • 13.30-14.00 Raadiku tn 8/1 vastas olev roheala
 • 14.00-14.30 Punane 63 ja 65 ees asfaldiplatsil (Vilisuu tänava poolsel küljel)
 • 14.30-15.00 Virbi 20 juures
 • 15.00-15.30 J. Koorti haljasala Liikuri ja Vana-Kuuli ristmiku juures parklas
 • 15.30-16.00 P. Pinna 19 vastas (P. Pinna 12 küljel)
 • 16.00-16.30 Pae 80 parklas
 • 16.30-17.00 Pallasti 30a parklas (Asunduse bussipeatuse juures)

Ohtlikke jäätmeid võib viia ka kõikidesse Tallinna jäätmejaamadesse ja ohtlike jäätmete kogumispunktidesse.

Kasutuskõlblikest esemetest võetakse vastu: terveid ja puhtaid raamatuid, nõusid ja muid köögitarbeid, riideid ning muid kodutekstiile, mänguasju, jalanõusid, hobivahendeid ja sporditarbeid, muusikat/filme (DVD, VHS jms), sisustusesemeid (sisustuskaunistused, kujukesed, linikud jms), aksessuaare (ehted, kotid, vööd, prillid jms), väiksemaid töötavaid elektroonikaseadmeid (nt föön, röster, veekeedukann, mikser, mikrolaineahi jms).

Suuremaid asju nagu turvatoolid ja -hällid, mööbel, jalgrattad ja töökorras kodutehnikat (nt külmikud, pliidid jms) kogumisringi käigus vastu ei võeta. Kasutuskõlblikke esemeid võib viia Paljassaare jäätmejaama korduskasutusruumi või Uuskasutuskeskuse poodidesse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.