"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Hõimukuu pakub nii moevaatemängu, filme kui ka muusikat (0)
20. oktoober 2023
Eesti kunstiakadeemia professor, moelooja Piret Puppart. Kuvatõmmis

Oktoober on hõimukuu ja seda on tähistatud juba alates 1928. aastast. Hõimupäevaks peetakse oktoobrikuu kolmanda nädala laupäeva, kuid sündmusi leiab aset kogu kuu vältel.

Selle aasta hõimupäevade teema on “Julgus”, mis viitab keerulistele aegadele ja julgusele endaks jääda.

Üritustesari Tallinnas toob kokku soome-ugri muusikud, kunstnikud, kirjarahva, teadlased ja moe.

Reedel, 20. oktoobril kell 18 algab õpetajate majas moevaatemäng “Kajad”, kus esitletakse soome-ugri pärandist inspireeritud rõivaid.

“Meil on Karjalast tulnud komplekte, Soomest, Ungarist, Eestist, Ingerimaalt, Marimaalt, Udmurtiast. Meil on erinevad lood. Siin on linnusümboolika, mis on soome-ugri pärimuses tähtis ja siin natuke referentse Sõrve säärele. Aga siin üks huvitav tegelane Ungarist, kus sõlmimistehnikas on loodud tekstuur, mis teisel pool moodustab arhailise kirja ja on pandud kirja ungari keeles “hunt lambanahas”,” rääkis Eesti kunstiakadeemia professor, moelooja Piret Puppart.

Peale moevaatemängu saab õpetajate majas 20. oktoobril nautida ka muusikalist etteastet Ungarist.

Hõimukuu raames toimub Tallinnas teisigi üritusi. 25. oktoobril on filmiõhtu Artises, 27. oktoobril Erinevate Tubade Klubis soome-ugri klubiöö ja 28. oktoobril hõimurahvaste klassikakontsert Hopneri majas.

Rohkem infot ürituste kohta leiab Fenno-Ugria kodulehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.