"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Linnavolikogu võttis vastu Tallinna eelarvestrateegia - kesksel kohal haridus, keskkond ja ühistransport (0)
24. oktoober 2023
Kuvatõmmis

Tallinna linnavolikogu võttis vastu Tallinna eelarvestrateegia aastateks 2024-2027. Enim on kavas teha investeeringuid hariduse, teede ja tänavate ning heakorra valdkonnas.

Haridusvaldkonnas jätkub koolivõrgu korrastamine ja koolihoonete tervikrenoveerimine. “Ehitame kolm uut kooli ja viis uut lasteaeda järgmise eelarvestrateegia perioodi jooksul, sest haridus on alati meie prioriteet. Seda näeme ka järgmise aasta eelarves. Jutt ei ole ainult investeeringutest, üks prioriteet on ka eesti keelele üleminek ja et see vajab lisaressurssi, siis juba järgmisel aastal eelarves on kavas planeerida kolm-neli miljonit eurot lisaks, sest eri instrumendid ja metoodikad vajavad lisaressurssi,“ ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Linnatranspordis on eelarvestrateegia perioodil kavas investeerida peamiselt ühistranspordi kasutusmugavuse ja keskkonnasäästlikkuse parendamisse.

“Järgmine aasta on saabumas 23 uut trammi, mõned vanad lähevad ära. Teame, et 350 gaasibussi jõudis kohale ja oleme Tallinna koalitsiooninõukogule esitanud lähiaastate veeremivajaduse. Peaküsimus, mis saab trollist? Meil on vaja vanu diiselbusse välja vahetada. Nii et linnavõimul on ühistranspordi investeeringud, mis on rahamahukad ja pika etteplaneerimise vajadusega, sest me ei saa homme kohe minna ühtegi võtma, seal on hanked ja kõik muud protsessid taga. Arutlused käivad ja loodan, et lähikuudel jõutakse otsusteni linnavalitsuses ja öeldakse meile, missugust ühte, teist või kolmandat veeremit me juurde soetada võime,” rääkis Tallinna Linnatranspordi AS-i juht Kaido Padar.

Jätkub aga ka rohevõrgustiku arendamine, linna parkide, randade ja haljasalade korrastamine, mänguväljakute rajamine-uuendamine. Suurendatakse investeeringuid rattateede parendamisse ja rattateede võrgustiku arendusse ning tõhustatakse linna hoonete energiasäästlikkust.

Ka spordi valdkonda panustatakse ja tervishoiu valdkonnas jätkub Tallinna haigla projekteerimine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.