"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Puud ja lilleniidud - rohelise pealinna aasta lisas Lasnamäele palju rohelust (0)
25. oktoober 2023
Lasnamäele on tublisti puid juurde istutatud. Foto: Lasnamäe LOV

Rohelise pealinna aastal on Lasnamäel kerkinud mitmed toidusalud, uued puud ja lilleniidud.

„Roheline pealinn on toonud meie linnaossa juurde palju rohelust. Mitmesse kohta istutati uusi puid, mis pakuvad päikese- ja tuulevarju. Rajati toidusalusid, kus inimesed saavad head ja paremat maitsta. Ka uued lilleniidud kaunistavad juba järgmisel aastal parke,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Ta lisas, et rohelise pealinna aastal on pandud alus uuele lähenemisele, mille alusel kujundatakse linnaruumi ka tulevikus.

See kõik on osa Tallinna Euroopa rohelise pealinna projektist „Rohejälg“, mille eesmärk on tõsta rohealade kvaliteeti ning luua uusi haljastusi ja rohealasid, toetades linna rohevõrgustike kujunemist ning proovides uudseid linnaruumilisi lahendusi nii ruumikorralduse muutumise kui ka prototüüpide näol.

Kokku rajatakse Lasnamäele kolm toidusalu ehk viljapuude ja marjapõõsastega miniparki aadressidel Pae 19, Võru 11 ja Mahtra 64. Suurem osa tööst on juba tehtud.

Lilleniite rajati sel aastal kaks: Pae ja Tondiloo parki. Võtab aega, kui lilleniidud õitsema hakkavad, aga juba järgmisel aastal saavad elanikud parkides nautida uusi lilleniidualasid.

Kõige rohkem on projekti “Rohejälg” raames Lasnamäele istutatud puid. Puud pakuvad kaitset lõõskava päikese eest ja ilmestavad alade väljanägemist. Nii tekkis looduslikke päikesevarje näiteks Linnamäe, Läänemere tee ning Mahtra ja Kivila tänaval. Praegu on parim aeg suurte istikute istutamiseks, seetõttu tööd jätkuvad Mustakivi teel ja Vikerlase tänaval. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.