"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
POPP. Tallinna restoranide nädal: osa rohemärgisega restorane on juba pea välja müüdud (0)
28. oktoober 2023
Restoranide nädalal pakub rohemärgisega roogi 24 toidukohta. Pressifoto

Tallinna restoranide nädal toimub 1.-7. novembrini. Sel aastal on rohkem rõhku pandud rohemärgisega roogadele, kuna inimeste huvi puhta ja looduslähedase toidu vastu aina kasvab.

Tallinna restoranide nädalal saavad huvilised valida 81 toidukoha vahel, neist 24 pakub rohemärgisega roogi.

„Tallinna restoranide nädala üks võlu on selles, et siis võib endale lubada pisut rohkem, külastada vähemalt paari restorani, et saada osa peakokkade valmistatud erilistest maitsetest erilise hinnaga,“ ütleb Tallinna restoranide nädala projektijuht Mairit Saluveer ja lisab, et neil on oma fännklubi, kes võtab osa pea kõikidest üritustest, külastades nädala jooksul mitmeid toidukohti.

Tallinna restoranide nädala teeb erakordseks ka see, et sellel osaleb Michelini tärniga NOA’s Chef’s Hall, samuti väga hinnatud restoranid Tchaikovsky, Mon Repos, Horisont, 38 Restoran, Fotografiska, Lee, Tuljak jpt. Pakkumises on vaid kahe- ja kolmekäigulised á la carte menüüd hinnavahemikus 15-40 eurot, eraldi kategoorias on Michelini märgisega restorani road. Selles võtmes on Tallinna restoranide nädal tõeliselt erakordne ja Eesti toidukultuuri üks eestvedajaid.

Rohemärgisega road ja restoranid on eraldi välja toodud rubriigis “Rohelised valikud”. Osa rohemärgisega restorane on peaaegu välja müüdud ja osa on välja müünud üle poolte kohtadest. Seega tasub broneerimisega kiirustada.

Keskkonnateadlik restoran ja roog ei puuduta ainult ühte toidukorda, vaid kogu toiduainetööstust laiemalt, alustades toiduainete kasvatamisest ja päritolust, lõpetades toiduainete hoiustamise, käitlemise, kasutamise, serveerimise ja palju muuga. Ometi pole rohemärgise saamine keeruline ja korraldajad loodavad, et järgmistel restoranide nädalatel näeme rohkem toidukohti, kes rohemärgise teed lähevad.

Tallinna restoranide nädal on esimene omalaadne üritus Eestis ja on toimunud juba 2011. aastast. Kokku on toimunud 20 restoranide nädalat – need toimuvad nüüd nii kevadel kui ka sügisel. Kui alguses osales 25 restorani, siis nüüd juba 81, neist 24 pakub rohemärgisega roogi.

Restoranide nädal on alguse saanud New Yorgist.

Lisainfo ja kohtade broneerimine www.tallinnrestaurantweek.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.