"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Novembrist on muudatusi nii trammide, trollide, busside kui ka ööbusside sõiduplaanides (0)
30. oktoober 2023
November toob muudatusi ühistranspordis. Foto: Ksenija Kurs

Alates 1. novembrist taastatakse Tallinnas trammiliin nr 5, mis hakkab sõitma marsruudil Kopli–Vana-Lõuna. Ajutine Tondit ja Koplit ühendanud liin nr 6 lõpetab töö. Sellega seoses sünkroniseeritakse kõikide trammiliinide sõiduplaane. Samuti korrigeeritakse trolliliinide graafikuid, et tagada nende parem töö.

Trammiliini nr 5 käivitamisega sünkroniseeritakse trammide nr 1, 2, 3 ja 4 sõiduplaanid, et tagada kõigi trammiliinide sujuv liikumine. Liini lõpp-peatus hakkab olema Vana-Lõuna tänaval kunstnik Kaarel Kurismaa loodud trammiskulptuuri juures. Tramm nr 5 sõitis marsruudil Kopli–Vana-Lõuna viimati 2004. aastal.

Lisaks sellele korrigeeritakse 1. novembrist trollide nr 1, 3, 4 ja 5 väljumisaegu, et parandada nende sõidugraafikus püsimist. Muutub ka bussi nr 72 nädalavahetuste sõidugraafik, et see sobiks paremini kokku trolliliini nr 4 graafikuga.

Tallinna ööbusside pilootprojekt jätkub vähemalt aasta lõpuni. Alates 1. novembrist kuni 31. detsembrini sõidavad ööbussid ööl vastu laupäeva ja pühapäeva 30-minutilise intervalliga kella 00.30-3.30. Kusjuures kell 3.30 toimub viimane väljumine kõikidel ööbussiliinidel ainult Balti jaamast linnast väljuval suunal, viimane väljumine linnaosadest Balti jaama suunal toimub kell 3.00. Ööbussiliinide alguspunkt on Balti jaamas maakonnaliinide peatuses. Bussiliin nr 91 sõidab Mustamäe, nr 92 Väike-Õismäe, nr 93 Pelguranna ja nr 94 Priisle suunal.

Seoses Vanasadama trammitee ehitustöödega jätkavad bussiliinid nr 1, 2, 9, 11, 14, 15, 18, 18A, 20, 20A, 23, 29, 31, 34, 35, 38, 40, 42, 44, 46, 51, 55, 60, 63 ja 66 ümbersõitu.

Ühistranspordi sõiduplaanide, liinide liikumisteede ja peatustega on võimalik tutvuda veebilehel transport.tallinn.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.