"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel jagatakse elanikele tasuta 8000 helkurit (0)
31. oktoober 2023
Lasnamäel jagatakse taas tasuta helkureid. Foto: Ilja Matusihis

Pimeda aja saabudes on eluliselt tähtis paista silma linnaruumis liigeldes teistele liiklejatele – seetõttu jagavad Lasnamäe linnaosa valitsuse ja mupo töötajad Lasnamäe elanikele 8000 helkurit.

„Helkuri kandmine pimedal aastaajal on Eestis kohustuslik. Kuid on ka oluline, sest helkur võib päästa elu. Eelmisel aastal käivitasime helkurikampaania tuletamaks meelde, et õigesti kinnitatud helkur on kõige lihtsam viis end pimedal ajal märgatavaks teha. Toona jagasime kampaania käigus üle 4000 helkuri meie linnaosa elanikele. Kuna huvi oli suur ja soovijaid palju, oleme selleks aastaks varunud helkureid kaks korda rohkem,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.
Pilt: Lasnamäe LOV

31. oktoobri varahommikul jagasid linnaosavalitsuse töötajad ja munitsipaalpolitseinikud Lasnamäel munitsipaalkoolide juures enne tundide algust õpilastele üle 4000 helkuri.

Lisaks jagavad linnaosavalitsuse töötajad sel nädalal tasuta helkureid ka linnaosa tänavatel. Samuti saavad kõik soovijad tasuta helkureid Lasnamäe linnaosa valitsuse (Pallasti 54), kultuurikeskuse Lindakivi (J. Koorti 22), Lasnamäe sotsiaalkeskuse (Punane 36) ja Lasnamäe Sauna (Pae 19-2) infolauast asutuste lahtiolekuaegadel.

Sügisel ja talvel, kui väljas on pime nii hommikutundidel kui ka juba varajastel õhtutundidel, on jalakäijatele ja jalgratturitele liikluses osalemine kõige riskantsem. Nõutele vastav helkur on autojuhile märgatav juba lähitulede valgusvihus 130-150 m pealt ning annab autojuhile piisava vahemaa, et sõitu aeglustada ja jalakäijast ohutult mööduda.

Helkurit on soovitatav kanda sõiduki tuledega samal kõrgusel ehk 50–80 cm kõrgusel maapinnast. Kui kantakse ühte helkurit, tuleb see kinnitada sõidutee poolsele küljele. Tähtis on, et rippuv helkur jope või mantli serva alt välja ulatuks ja oleks nähtav võimalikult mitmest küljest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.