"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Ülemistes nuputati praktilisi rohelisi lahendusi (0)
01. november 2023
Ülemiste keskuses toimunud häkatonil otsiti rohelisi lahendusi. Kuvatõmmis

Ülemiste keskus korraldas esimest korda oma rohehäkatoni. Inimesed pakkusid välja eri viise, kuidas lahendada mitmete keskuse ettevõtete kitsaskohti. Näiteks Rimi otsis lahendust inimeste ostukäitumisele – nimelt ei julge ostjad miskipärast soetada nii-öelda viimase päeva tooteid.

Ülemiste keskuse Apollo kino juures käis häkatoni ideede esialgne tutvustamine. Apollo otsib võimalust inimesi korduvkasutatavaid nõusid kasutama panna. Rimi omakorda “parim enne” tänase kuupäevaga kaupu rohkem ostma. Lido aga soovis, et inimesed ei kuhjaks taldrikut liiga täis, et siis ülejääk ära visata.

“Tahaksime suurendada nii tarbija kui ka Apollo kino töötajate teadlikkust keskkonnatemaatikast, seepärast üritame siin häkatonil kujundada kliendi teekonda, et kui klient on eri punktides Apollo kinos, tuleksid talle infokillud keskkonna kohta,” ütles Apollo rühma liige Hanna Lavei.

“Meie põhiline idee, et te võtate Lidos kandiku, selle all on paber, kus on valgud, süsivesikud, kiudained, toiteväärtus kirjas ja kui sööte, saate seda vaadata,” ütles Lido rühma liige Domelik.

“Kõik viimase kuupäevaga toit oleks koondatud ühte riiulisse, et oleks paremini leitav,” ütles Rimi rühma liige Mariann Hendrikson. Muuseas, Rimi idee läks kohe käiku. Täna hommikul olidki tänase päeva kaubad tõstetud eraldi kohta kohe sissekäigu juures.

Miks Ülemiste keskus sellise häkatoni korraldas? “Me soovime koos rentnikega leida lahendusi konkreetsetele probleemidele, korraldame seda esimest korda, katsetame ja vaatame, kuidas välja kukub,” sõnas Ülemiste keskuse turunduse ja vastutustundliku ettevõtluse valdkonna juht Tiia Nõmm.

Häkatonil osalejatele on välja pandud auhinnad, ent kõige tähtsam on ikkagi ideede teostatavus ja saadav kasu. Parimaid ideid arendatakse edasi ka pärast häkatoni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.