"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Ööbussid jätkavad aasta lõpuni, muutus sõidugraafik (0)
02. november 2023
Novembrist muutus ööbusside sõidugraafik. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna ööbusside pilootprojekt on linlaste poolt hästi vastu võetud. Rekordkuu oli august, kui nendega sõitis rohkem kui 11 000 tallinlast. Arvestades elanikelt saadud positiivset tagasisidet, otsustas linn ööbusside pilootprojekti pikendada aasta lõpuni.

Tallinn alustas ööbusside pilootprojektiga kevadel ja ööbussid leidsid kohe aktiivset kasutust. Rohelise kaardi omanikele oli sõit tasuta. Kui bussid poleks suvel sõitnud, tulnuks hilisel kojujõudmisel valida takso või Bolt Drive. Ööbussiga liikumine on turvaline.

“Oleme näinud, et suvekuudel on ööbusse kasutanud üle 10 000 inimese kuus. Kas see on palju või vähe, eks see on hinnangute andmise küsimus, aga näeme, et kindel nõudlus on selle teenuse järele olemas,” ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

1. novembrist tuleb Tallinnas ööbussi kasutajatel arvestada aga muutustega.

“Ära jäävad ööbussid vastu reedet, jäävad vastu laupäeva ja pühapäeva ning viimased ööbussid väljuvad kell 3.30. Miks sellised muutused? Neljapäevaõhtused öised bussid ja bussid, mis väljuvad alates kella neljast öösel, on kõige vähema kasutusega,” sõnas Svet.

Mis saab edasi 1. jaanuarist, otsustab linn järgmise aasta eelarve koostamise raames. Abilinnapea Vladimir Svet aga kinnitab, et uusaastaööl pääseb rahvas kesklinnas kindlasti koju.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.