"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD. Hingedepäeva kontsert Tallinna Kammerorkestri, Soome dirigendi Juha Kangase ja MUBA keelpilliõpilastega (0)
03. november 2023
2. novembri hingede päeva kontsert Tallinnas Jaani kirikus. Foto: Rene Jakobson

2. novembril andis Tallinna Jaani kirikus traditsioonilise hingedepäeva kontserdi Tallinna Kammerorkester koos Soome legendaarse dirigendi Juha Kangasega.

Solist oli Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia laureaat, Tallinna Kammerorkestri kontsertmeister Harry Traksmann. Lisaks tegid kontserdil kaasa Tallinna Muusika- ja Balletikooli MUBA keelpilliõpilased.

Vaata galeriid (23)

Kontsert oli pühendatud hingedepäevale – mõtiskluste päevale, mil süüdatakse küünlad lahkunud lähedastele. Kontserdiga avaldas Tallinna Kammerorkester tänu ka nädalavahetusel meie seast lahkunud viiulikunstnik Jüri Gerretzile.

Kõlas Nordgreni „Koko maailma valittanee“, Artur Kapi „Eleegia“, Vasksi „Musica Dolorosa“, Respighi süit nr 3 „Antiche danze e arie“, Bachi viiulikontsert E-duur ja Vaughan Williamsi „Fantaasia Thomas Tallise teemale“.

Legendaarne Soome dirigent, tunnustatud Kesk-Põhjamaa Kammerorkestri asutaja ja kauaaegne eestvedaja Juha Kangas ütleb, et tema eesmärk ei ole käia külalisdirigendina juhatamas võimalikult paljusid orkestreid, vaid ta töötab selle nimel, et esitada muusikat, mille kvaliteedis ta on absoluutselt veendunud. Tallinna Kammerorkestriga seob teda kolme aastakümne pikkune traditsioon anda igal aastal vähemalt üks kontsert Eestis või välismaal. 1994–1995 oli Juha Kangas Tallinna Kammerorkestri peadirigent ning ta on oluliselt panustanud selle orkestri arengusse ja kõlapilti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.