"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kontroll: korruptsiooniennetus on Tallinna asutustes järjepidev ja tõhus (0)
03. november 2023
Tallinna linnavolikogu liige Helve Särgava. Pressifoto

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni töörühm kontrollis linna ametiasutustes korruptsiooniennetuslike meetmete rakendamist perioodil 2020-2021.

Tallinna Linnavolikogu liikme ning töörühma esinaise Helve Särgava sõnul oli kontrollimise eesmärgiks saada ülevaade korruptsiooniennetuslike meetmete rakendamisest Tallinna ametiasutustes ja hallatavates asutustes, sh ametiisikute teavitamisest ja koolitamisest korruptsioonivastase seaduse rakendamise osas aastatel 2020–2021.

„Töörühm leidis, et kontrollitaval perioodil oli Tallinna Linnakantselei korruptsiooniennetuslik tegevus kõigi linna ametiasutuste suunal järjepidev ning rakendatud olid kõik tõhusad ja asjakohased meetmed,“ ütles Särgava ning lisas, et töörühma hinnangul on positiivne, et linna ametiasutustes ja nende poolt hallatavates asutustes tegeletakse korruptsiooni ennetamisega järjepidevalt.

„Loomulikult peabki korruptsiooni ennetamisega pidevalt tegelema, kuna Tallinna maksumaksjate raha eest tuleb toota ainult ausat ja läbipaistvat juhtimist. Seetõttu on ka revisjonikomisjon sellel teemal pidevalt silma peal hoidnud ja teinud omapoolseid ettepanekuid. Tallinna Linnavalitsus on alati revisjonikomisjoni ettepanekutesse suhtunud tõsiselt ja neid arvestanud. Näidetena saab välja tuua, et Tallinna linna ametiasutustes toimub juhtide leidmine konkursi korras ning sisekontrolli  teenistusse,  kelle ülesandeks on tegelda korruptsiooni ennetuse ja järelevalvega, on võetud täiendav ametnik,“ rääkis Helve Särgava.

„Ka sel korral tegi revisjonikomisjon  ettepanekuid korruptsioonivastase tegevuse parendamiseks, et tagada Tallinna ametiasutustes ja hallatavates asutustes korruptsiooni ennetamise meetmete tõhusam rakendamine ja asjakohane järelevalve,“ jätkas Särgava.

Tallinna Linnavalitsus, pidades korruptsiooniga võitlemist oluliseks, nõustus Tallinna Linnavolikogu revisjonikomisjoni “Linna ametiasutustes ja hallatavates asutustes korruptsiooniennetuslike meetmete rakendamise kontroll, sh ametiisikute teavitamine ja koolitamine korruptsioonivastase seaduse rakendamise osas 2020–2021. aastal“ revisjoniaktis välja toodud ettepanekutega ning need kiitis heaks ka Tallinna Linnavolikogu oma 2. novembri istungil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.