"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. PÖFFi keskkonnafilmide programmi avab pühapäeval „Rohelisem Tallinn“ (0)
04. november 2023
Kaader filmist

Reedel algas Pimedate ööde filmifestival, aga juba pühapäeval algab keskkonnafilmide programm, mille juhatab sisse Tallinnast jutustav dokumentaal “Rohelisem Tallinn”.

Tänavusel PÖFF-il on aukohal ka Euroopa roheline pealinn Tallinn. Kohe pühapäeval avab keskkonnafilmide programmi 18-minutiline dokumentaalfilm “Rohelisem Tallinn”. See läheb linale muuseas elava orkestri saatel. Tauno Aintsi kirjutatud muusikat esitab filmi saateks Tõnu Kaljuste juhatatav Tallinna kammerorkester.

Tallinn jättis ka filmi tegijatele hämmastava mulje. “Linna kohta väga mastaapsed maastikud, Tallinna-suguses linnas võib vabalt loodusfilmiga tegeleda. Seda oli põnev näha, kuidas meie väljendasime aastaaegu linnas visuaali kaudu ja kõrvalt vaadata, kuidas helilooja oma vahendite ja orkestriga sama asja kujutab,” ütles režissöör Joosep Matjus. Film viib vaataja läbi nelja aastaaja Tallinna eripalgelistel loodusmaastikel. See on austusavaldus Eestimaa loodusele, mis asub kohe siinsamas linnas, meie keskel.

Keskkonnafilmide programmi on kokku valitud seitse dokumentaalfilmi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.