"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Linnamuuseumis algas loengusari seksuaalkäitumisest (0)
07. november 2023
Foto näituselt "Kõlvatu Tallinn". Foto: linnamuuseum

Tallinna linnamuuseumi näitus “Kõlvatu Tallinn” toob sel hooajal kaasa loengusarja, mis avab linlaste seksuaalsuse ajalooga seotud teemasid.

Tallinna linnamuuseum alustab huvitavat loengusarja seksist ja seksuaalkäitumisest. Esimene loeng on juba 7. novembril pealkirjaga “Kas seksist on okei rääkida? Seksuaalsusega seotud müütidest ja tabudest ühiskonnas”.

“Paljud asjad ei ole mustvalged, on nii või ei ole nii. Peamiselt räägimegi häbist, tabudest, müütidest, piiridest ja seksiskriptidest ehk käsikirjast, mille järgi inimesed arvavad, et peaks käima nende seksuaalelu, aga kui nad saavad aru, et igaüks võib omaenda käsikirja ise luua, see on juba pingest ja häbist vabastav,” ütles seksuoloog Kristina Birk-Vellemaa.

Loengud kõlavad näituse “Kõlvatu Tallinn” juurde. Räägitakse prostitutsiooniprobleemidest ja regulatsioonidest nii kaugemas kui ka lähemas ajaloos. “Järgmisena tuleb Made Isak detsembris rääkima, kuidas oli avalike naiste elu 19. sajandil ja 20. sajandi alguses.

Olev Liivik ja Ken Ird, ajaloolased, Ardo Ranne, kes aitas 90-ndatel prostitutsioonile lõppu teha. Tuleb kondoomide valmistamise töötuba ja ekskursioon Tartu kõlvatutes kohtades,” ütles Tallinna linnamuuseumi külastusjuht Karoli Loo.

Täpsem info loengusarja kohta on linnamuuseumi kodulehel. Loengud toimuvad Tallinna linnaelumuuseumis Vene tänaval. Enne loengut on võimalik saada ka näitusest “Kõlvatu Tallinn” väike ülevaade.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.