"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Rahvakogu soovib piirata autode piirkiirust (0)
07. november 2023
Rahvakogu koosolekul. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinnas esimest korda kokku tulnud 50 vabatahtlikust linnaelanikust koosnev rahvakogu saatis linnavalitsusele edasi 39 ettepanekut, kuidas muuta meie linna keskkond loodushoidlikumaks.

Näiteks on rahvakogu liikmed üksmeelel, et Tallinnas peaks autoliikluse piirkiirus olema väiksem ja arendada tasub ühistranspordiühendust lähivaldadega. Suur osa ideid keskendub linna haljastuse edendamisele.

“Mulle pakkus huvi, et arvestataks rohkem mitte ainult rohe-, vaid ka sinivõrgustiku loomisega, et oleks tänavatel teepeenrad, kus saaks vesi voolata. See ettepanek oli ja läks läbi,” ütles rahvakogu liige Tanel.

Millise signaali annavad elanike pakutud ettepanekud aga linnaametnikele?

“Kurss, mis me oleme võtnud rohelise pealinnana, inimesed peavad seda õigeks, aga nad tahavad, et tegevused, mis on olnud siiamaani katsetena, muutuksid süsteemseteks,” ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Rahvakogu liikmeteks kutsuti nii noori kui ka vanu eri taustaga inimesi. Valik tehti juhuvalimi meetodil. “Kes osalesid, see 50 liiget rahvakogus, oli läbilõige meie mitmekesisest elanikkonnast Tallinnas,” ütles DD demokraatiakeskuse rahvakogude ekspert Maiu Lauring.

Rahvakogu ettepanekutega on kõigil huvilistel võimalik tutvuta alates 9. novembrist veebilehel greentallinn.eu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.