"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas hinnati operatiivsõidukite ligipääsetavust elumajadele (1)
08. november 2023
Kontrollide eesmärk oli hinnata, kui hästi pääsevad kiirabi ja päästesõidukid ligi elumajadele. Foto: Mats Õun

Päästeamet, kiirabi ja munitsipaalpolitsei viisid seitsme päeva jooksul läbi kontrollkäike Tallinna erinevates piirkondades, et hinnata operatiivsõidukite läbipääsetavust õhtusel ja öisel ajal.

Abilinnapea Tiit Terik rõhutas, et kontrollide eesmärk oli hinnata, kui hästi pääsevad kiirabi ja päästesõidukid ligi elumajadele.

„Kahjuks tuleb tõdeda, et neid kohti oli liiga palju, kus tuli suurel ja suhteliselt kohmakal päästeautol sõna otseses mõttes läbi pugeda kahele poole pargitud sõidukrivide vahelt. Manööverdamise käigus kaotati väärtuslikke minuteid, mis pikendas oluliselt sihtkohta jõudmise aega. Mitmel korral tuli operatiivautol aga tagurdada ning valida hoopis pikem marsruut,” märkis Terik.

Muuhulgas sooviti tõsta inimeste teadlikkust ja panna mõtlema olukordadele, kuidas hooletult või valesti pargitud autod võivad põhjustada suurt majanduslikku kahju või halvimal juhul inimelude kaotust. Päästeauto või kiirabi puhul on oluline abivajajani jõudmise kiirus, sest iga lisaminutiga võib hoone olla juba lausleekides või elusamist vajav inimene surnud.

Kontrollid toimusid 30. oktoobrist 7. novembrini igal tööpäeval kella 22st kuni südaööni. Halvasti või möödumist raskendavalt pargitud sõidukite tuuleklaasile jäeti flaier, mis selgitas, kui palju ruumi operatiivsõidukid läbipääsuks vajavad. Liiklusseadust eiravate autodele tuli aga vormistada hoiatustrahvid. Kokku tehti üheksa hoiatustrahvi ning jagati 135 infolehte.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

KAUPO
20. nov. 2023 12:51
Katsetage Lasnamäel jms magamispirkondades, kus keerutad autoga ja tänav on tupik, halvemal juhul ka kunstlikult tekitatud. Sa ei saa sisse ja ei saa ka välja normaalse kiiruega ja eiriti talvel. Need piirkonnad võiks keegi noorem linnaarendaja entusiastlikult kaardistada ja siis lahenused pakkuda. Kasvõi üle haljasala sõitmise v võimalus- st takistused eemaldada.