"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinn liitub siseministeeriumi turvalisuse arenguprogrammiga (0)
08. november 2023
Abilinnapea Tiit Terik siseministeeriumi ja Tallinna linna vahelise turvalisuse arenguprogrammi avaüritusel. Foto: Ksenija Kurs

Tallinna linna turvalisusega seotud ülesanded on mitmekesised ja hõlmavad eri valdkondi. Nende seas suurendada linna kriisivalmidust ja elanike valmisolekut hädaolukordadeks, vähendada alkoholist tingitud kahju ja surmi, märgata ja toetada noori ning suurendada pealinna ööelu turvalisust.

“Tallinn on turvaline linn, võib-olla hea on meenutada 10, 20 aastat tagasi, millised mured ja probleemid olid siis, millised on nüüd, kui tugev on linn, kui tugevad on linna institutsioonid. Kiidan siin Tallinna munitsipaalpolitseid ja kõiki eksperte, kes tegelevad turvalisusküsimustega, olgu need, kes tegelevad alaealistega, alkoholisõltuvusega, kesklinna ööelu probleemidega. Muresid on palju, aga pilt on palju parem kui kunagi varem,” ütles siseministeeriumi kantsler Tarmo Miilits.

Programmis osalemine annab võimaluse olla kursis uuenduste ja parimate kogemustega turvalisuse valdkonnas ning siduda need oma tegevustesse.

“Turvalisuse loomine on tegevuste kompleks ja see, et riik on otsustanud Kopli komando sulgeda, linnale meeltmööda ei ole. Kavandamegi, millised võimalused on näiteks koostöös vabatahtlikega turvatunnet hoida. Siinkohal tuleb tunnistada, et hoolimata selle konkreetse programmi puhul riigi heast tahtest omavalitsustega koos turvalisust luua, ta teise käega justkui vähendab seda turvatunnet. Eks peame linna poolt leidma meetmed, kuidas linlastele turvatunne tagasi tuua,” ütles Tallinna abilinnapea Tiit Terik.

Tallinnal on strateegia “Tallinn 2035”, turvalisus on seal esile tõstetud nii strateegiliste sihtide sõbralik linnaruum ja heatahtlik kogukond all. Ministeeriumi programmis osalemine võimaldab linnal nende valdkondade eesmärke täpsustada.

“Varasemad programmid, mis on hinnatud, et on head ja mõistlikud, ei ole hästi töötanud. Nüüd nendelt ekspertidelt see teadmine tulebki, eelkõige linna ekspertidele, kes saavad seda oma töös edasi viia, osata targemalt planeerida, ellu viia ja teha koostööd,” ütles Miilits.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.