"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinna koolikontserdite sari kestab detsembri lõpuni (0)
08. november 2023
Koolikontsert Ristiku põhikoolis, kus Reigo Ahven koos Brasiiliast pärit sõbra François’ga pani trumme taguma nii õpilased kui ka õpetajad. Foto: Kuvatõmmis

UNESCO muusikalinna Tallinna ja Eesti Kontserdi menukas koolikontsertide programm toob sel hooajal 27-sse pealinna kooli 27 kontserti. Eile, 7. novembril põrisesid trummid Ristiku Põhikoolis, sest kooli külastas Reigo Ahven.

Just nii meeleolukaks kujunes koolikontsert Ristiku põhikoolis, kus Reigo Ahven koos Brasiiliast pärit sõbra François’ga pani trumme taguma nii õpilased kui ka õpetajad.

“Idee ei ole midagi originaalset, kui vaatame, mis Brasiilias on tehtud sada aastat – inimesed saavad kokku, on palju trumme ja kõik mängivad, eelteadmised pole vajalikud, küll aga on see koolikontserdi kontekstis uuenduslik,” ütles Reigo Ahven. Elevus ja hea tuju haaras kogu kontserti kuulama kogunenud kooliperet hetkest, mil trummipõrin alguse sai.

“Muusika on ikkagi ka empaatiakunst, ei ole sellist asja nagu liiga palju empaatiat,” ütles Ahven. Koolikontsertide programmi eesmärk on tuua muusika kuulamise elamus ja kogemus õpilastele lähemale, täiendades sellega muusikaharidust.

Selle hooaja koolikontsertide sari algas novembri alguses ja kestab detsembri lõpuni. Kokku antakse Tallinna koolides 27 kontserti.

“Ja me alati tähistame seda ka, et Tallinn on UNESCO muusikalinn, see teeb uhkeks küll,” ütles Ahven.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.