"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jaanus Samma vaip leidis uue kodu Tallinna Keskraamatukogus (0)
10. november 2023
Jaanus Samma oma vaiba peal, mis ehib nüüdsest Pääsküla raamatukogu. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Kunstnik Jaanus Samma ja Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum kinkisid Tallinna Keskraamatukogule sel sügisel Samma isikunäitusel eksponeeritud teose “Vaip nr 17”.

Kunstiteose elu jätkub näitusejärgselt kahe vaibana Pirita ja Pääsküla raamatukogus ning on nii jätkuvalt eksponeeritud kõigile huvilistele. Vaip on kasutusel raamatukogude laste- ja noortealal.

Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holmi sõnul on raamatukogu kingituse eest väga tänulik. „Väga eriline vaip jätkab oma lugu meie raamatukogudes ning annab tõuke uuteks lugudeks, mille loojateks on vaibal oma esimesi raamatuid lappav mudilane, lugemiskoeraga lugemist harjutav koolieelik või vaibal lesides sõpradega suhtlev varateismeline.“

Jaanus Samma teos „Vaip nr 17“ on mitmekihiline uurimus, milles saavad kokku kirjandus, rahvusliku pildikeele lähivaatlus ja kaasaegne kunst. Kalevipoega kujutav teos on inspireeritud Rudolf Lepvaltsi 1931. aasta kavandist ning pälvis näituse ajal oma erakordse kujunduse ja sõnumiga rohkelt külastajate tähelepanu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.