"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinna triennaal avab illustratsioonikunsti viimased trendid (0)
11. november 2023
Pealinn

Tallinna Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos saab nautida illustratsioonikunsti. Ligi 300 tööd 82 illustraatorilt 26 riigist annavad ülevaate illustratsioonide viimastest trendidest.

Järjekorranumbrilt 7. Tallinna illustratsioonitriennaal “Pildi jõud” on kasvanud Põhjamaade suurimaks, kus osalevad ja tahavad osaleda tippillustraatorid üle maailma. Tugevad illustratsioonimaad on näiteks Ladina-Ameerika riigid, Euroopast aga Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa.

“Kui võtta lähiriikidest, on väljas Joanna Concejo pildid, kes on pärit Poolast ja Poola on ka tuntud illustratsiooniriigina, kus ilmub palju häid pildiraamatuid. Joanna Concejo võitis tänavusel triennaalil peapreemia,” ütles Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Triennaalil eksponeeritud pildid ei pruugi olla kõik raamatutest, vaid võivad olla mõne konkreetse loo illustratsioonid. Samas saab soovi korral raamatut ja originaali näitusel kõrvutada.

“Illustratsioonikunst on muutunud ja illustratsiooni olemus raamatus. Eelkõige sellest, et meid ümbritsev maailm, ennekõike kommunikatsioon on läinud väga visuaalseks. Nooremad põlvkonnad loevad pilti paremini ja kiiremini kui teksti,” ütles Soone.

Ka meie oma Eesti illustratsioon on väga tugev ja maailmas tunnustatud. Triennaalilgi on üleval 22 Eesti kunstniku tööd. Äratundmisrõõmu jätkub nii mõnelegi raamatusõbrale. Näiteks Regina Lukk-Toompere pälvis oma uue illustratsiooni eest vanale heale “Rongisõidu” loole ka Eesti kunstnike liidu peapreemia.

Illustratsioonitriennaal “Pildi jõud” on Soolalaos avatud 3. detsembrini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.