"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PILDID. Targa linna konverentsil arutatakse jätkusuutliku ja inimkeskse linnajuhtimise väljakutseid (0)
14. november 2023
Konverentsi avas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Aleksandr Guzhov

14.–15. novembril toimub Tallinnas, Euroopa rohelises pealinnas 2023 Targa linna konverents, mis keskendub inimkeskse linnajuhtimise tulevikule, jätkusuutliku ja kaasaegse linnajuhtimise väljakutsetele ning era- ja avaliku sektori koostööle innovaatiliste linnaliste lahenduste kasutuselevõtmisel.

Konverentsist võtab osa 150 delegaati 25 linnast Euroopast, Aasiast, Aafrikast ja Põhja-Ameerikast.

Vaata galeriid (8)

Konverentsi avanud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et targas linnas loovad linlased, ettevõtjad, teadlased ja linnajuhid uuenduslike tehnoloogiate abil teadmistel ja andmetel põhineva jätkusuutliku ja rohelise elukeskkonna. „Tallinna linn on juba aastaid toetanud ja rakendanud nüüdisaegseid targa linna lahendusi, mis muudavad linna kaasaegsemaks, inimsõbralikumaks, säästvamaks ja kaasavamaks. Targa linnana saame olla eeskujuks teistele kui ka ise teistelt õppida,“ rääkis Kõlvart.

„Nii on meil pikaaegne koostöö ülikoolidega ning oleme loonud Helsingiga targa linna tippkeskuse FinEst Centre, mille eesmärgiks on arendada targa linna lahendusi elanike vajadustest ja heaolust lähtuvalt. Näiteks edendab hoonete energiatõhususe digitaalset monitooringut ja isejuhtivaid sõidukeid transpordisüsteemides.“

Konverentsi eesmärk on edendada linnade juhtimises kastist väljas mõtlemist, ergutada aktiivset võrgustike loomist ja teadmiste jagamist teemadel nagu innovatsiooni väljakutsed, inimkeskne lähenemine targa linna tööriistadele ja tehisintellekt.

Konverentsil esinevad urbanist Adam Greenfield, AI tehnoloogia ekspert ja start-up mentor Elin Hauge ning ettevõtja, innovaator ja taastava majanduse visionäär Gunther Pauli, kes räägivad, kuidas linnad saaksid nutikamalt tegeleda rohepöördega ja kasutada innovatiivseid lahendusi nagu tehisintellekt. Lisaks külastavad osalejad ka Tallinna innovatsioonilinnakuid Tehnopol ja Ülemiste City.

Targa linna konverents toimub Tallinna rohetehnoloogia nädala raames, mille eesmärk on edendada juhtivate rohetehnoloogia ekspertide koostööd ning linnade ja ettevõtjate dialoogi. Lisaks Targa linna konverentsile toimuvad rohelises pealinnas samal nädalal rohetehnoloogiate mess NEXPO Tallinn, GreenEST Summit, Cleantech Forum Europe, Green Governance Conference ja tasakaalus majanduse foorum „Elevant toas“.

Rohkem infot: https://nexpotallinn.com/et/smart-cities-convention/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.