"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TASUTA KAMPAANIA. Kristiines algas ligi 9000 sinise lehekoti äravedu (0)
14. november 2023
Kristiines algas lehekottide tasuta äravedu. Foto: Kristiine LOV

Kristiine linnaosa valitsus korraldab juba 17 aastat järjest lehekottide tasuta vedu. Alanud on linnaosa valitsuse jagatud siniste linnaosa logoga lehekottide äravedu.

Oktoobri kuu jooksul jagati linnaosa elanikele siniseid linnaosa logoga 150-liitriseid lehekotte, kuhu elanikud saaksid oma haljastusjäätmeid koguda. Lehekotiveo kampaania raames jagati kinnistuomanikele ja korteriühistutele kokku 8830 kotti.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe sõnul on nõudlus sellise kampaania järele iga aasta väga suur „Juhul, kui te ei ole jõudnud kampaanias märgitud ajavahemikul kotte saada või oma haljastusjäätmeid kokku korjata, siis teil on võimalik iseseisvalt need tasuta üle anda jäätmejaamas. Kristiine on väga roheline linnaosa, meil on palju eramaju, suuri kinnistuid ja korteriühistuid, sügislehtede äraviimise kampaaniaga soovime aidata oma linnaosa elanikke. Kuigi aia- ja haljastusjäätmeid võtavad vastu kõik Tallinna jäätmejaamad, siis transpordi tellimine ei ole kõigile jõukohane või puudub kinnistul võimalus lehtede kompostimiseks. Kampaania raames viib linnaosavalitsuse lepingupartner elanikelt tasuta ära kuni kümme kotte aia- ja haljastusjäätmetest,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Tuletame meelde, et lehekottidesse on keelatud panna järgmisi jäätmeid: oksad, muud haljastusjäätmed, lemmikloomade väljaheited, segaolme- ja ehitusjäätmed jms. Juhul, kui kottidest leitakse sobimatuid asju, jäävad need viimata. Samuti ei ole lubatud lehekottide kõrvale ladustada lahtiselt muid jäätmeid. Kampaanias viiakse ära ainult sinised kilekotid.

Tallinna elanikel on võimalus jäätmejaamas tasuta üle anda ööpäevas korraga kuni 0,6 m³ haljastusjäätmeid. Kui kogus ületab 0,6 m³, rakendub üleandmise tasu, mis on 20 eurot 1 m³. Kristiine linnaosa lähim jäätmejaam asub Rahumäe tee 5a.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.