"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TASUTA. Lasnamäe jagab korteriühistutele graniitsõelmeid (0)
15. november 2023
Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm. Pressifoto

Lasnamäe linnaosa valitsus jagab graniitsõelmeid 28. novembrist kuni 1. detsembrini kell 15-19, aadressil Paevälja pst 5. Eelregistreerimist ei toimu. 

Linnaosa vanema Julianna Jurtšenko sõnul on see lihtne, kuid samal ajal tõhus viis, kuidas muuta koos elanikega kõnniteed ohutumaks ja vähendada libedusest tingitud vigastuste riski. “Võttes arvesse eelmist hooaega, oleme otsustanud sel aastal suurendada graniitsõelmete koguseid, mida jagame elanikele,” lisas Jurtšenko.

Kokku on arvestatud 5 graniitsõelmete kotti ühe kortermaja kohta, üks kott kaalub 25 kg. Vastavalt vajadusele jagatakse täiendavalt puistematerjali järgmise aasta jaanuari- või veebruarikuus. 

Linnaosavalitsus soovitab kasutada graniitsõelmeid libedusetõrjeks muutlikku ilmastiku korral, kui maapinnale on tekkinud piisavalt tugev jää- või lumekiht. “Paraku tingimustes, kus esineb jäävihma, ei ole graniitsõelmed niivõrd tõhusad. Soovitame arvestada sellega ning võimalusel püsida kodus,” rõhutas Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lisaks tuletab linnaosavalitsus meelde, et kinnistu ja ehitise omanik on kohustatud teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval kõnniteel, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel. Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm. Keelatud on kasutada tuhka või kloriide.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.