"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Päästeamet kontrollib kodudes suitsuandureid. Kui andurit pole või ei tööta, võib saada trahvi (0)
15. november 2023
Kuvatõmmis

Suitsuandur on kohustuslik, kuid kahjuks paljudest kodudest ikka veel puudu. Seetõttu meenutab Päästeamet elutähtsa seadme vajalikkust kontrollkäiguga. Töökorras suitsuanduri puudumisel on võimalik trahvida 40 euroga.

Suitsuandur on kohustuslik, kuid kahjuks paljudes kodudes ikka veel puudu. Seetõttu meenutab päästeamet elutähtsa seadme vajalikkust kontrollkäiguga. Töökorras suitsuanduri puudumisel on võimalik trahvida 40 euroga. Mitu trahvi olete juba teinud?

“Otsuseni selles mõttes oleme jõudnud, et trahv koostatakse, andurit seal ei olnud. Algus oli paljulubav, esimese korruse korterites olid kõigil andurid olemas ja tundus, et tuleb ilus õhtu, siis läksime edasi ja olid andurid puudu, toimepidevus tagamata, patarei puudu, ainult anduri tald laes, andur ise kuhugi jalutama läinud, aga et neis korterites on üürnikud ja anduri paigalduse kohustus on omanikul, siis räägime sel teemal omanikega edasi, vaatame, mis saab,” ütles päästeameti ohutusjärelevalve büroo peainspektor Aivar Kukk.

Päästeameti eesmärk ei ole trahvida, vaid saavutada, et kodus oleks töökorras suitsuandur. Kontrollkäigud on 17. novembrini kella 19.

“Kõiki kortermaju me läbi käia ei jõua, aga rääkisime piirkonna komandoga, neil on hea ülevaade, mis on sellised kortermajad, kuhu tasub vaatama minna, kus on juhtunud intsidente,” ütles Kukk.

Suitsuandurite eluiga on 3–10 aastat. Seega kõik, kes on koju suitsuanduri paigaldanud, peaksid anduri üle vaatama. Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 33 inimest, neist enamiku kodudes kahjuks puudus suitsuandur.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.