"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirita elanikud saavad uue prügivedaja (0)
16. november 2023
Uuest aastast saavad Pirita elanikud näha uusi prügiautosid. Kuvatõmmis

Pirita linnaosa elanikel vahendus prügivedaja: kui enne osutas teenust Tallinna Jäätmekeskus, siis uuest aastast teeb seda Keskkonnateenused AS.

Sisuliselt midagi suurt inimeste jaoks ei muutu, küll aga alaneb prügiveo hind. Tallinna Strateegiakeskuse ringmajanduse osakonna spetsialist Raigo Jaska ütleb, et hanke tulemusena läheb segaolmejäätmete üleandmine 13% odavamaks, sama kehtib biojäätmetega. „Enne oli üle ühe euro, nüüd natuke alla,“ täpsustab Jaska.

Tema kolleegi Eva-Liisa Vahtramaa sõnul tuleb muutusi elanike jaoks tegelikult minimaalselt, küll on aga vaja sõlmida lepingud uue jäätmeveopartneriga. Klientide jaoks on tehtud protsess võimalikult mugavaks. Elanikele saabunud lepingud tuleb lihtsalt digiallkirjastada ning vedajale tagasi saata. Ning kui puudub võimalus arvuti kasutamiseks, saab seda vajadusel teha ka Pirita linnaosa valitsuses koha peal.

„Jäätmeseaduse alusel on tegelikult kõik juba liitunud, isegi kui lepingut ei sõlmita,“ ütleb Vahtramaa. „Lihtsalt inimesed ei saa siis kaasa rääkida oma lepingute tingimuste oas. Näiteks toimub segaolmejäätmete vedu siis vaid korra kuus.“

Jäätmeveopartneri vahetus puudutab Pirita elanike segaolme-, bio-, paber- ja kartong- ning suurjäätmeid. Uue vedaja puhul rõhutati, et linlased võiksid veelgi hoolikamalt prügi sorteerida.

Uus leping jõustub uue aasta algusest ning kehtib kuni septembrini 2028.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.