"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Ehte Humanitaargümnaasiumi õpilased saavad uue ja ohutu kõnnitee (0)
17. november 2023
Uus kõnnitee aitab õpilastel turvalisemalt kooli jõuda. Kuvatõmmis

Ehte Humanitaargümnaasiumi õpilased saavad nüüd turvalisemalt kooli minna, sest lõpuks rajatakse seni puudunud kõnniteelõik Kolde puiestee ja koolimaja vahel.

„See osa kõnniteest, mis on juba olemas, tehakse jalakäijasõbralikumaks. Tänavalõik muutub ka ühesuunaliseks,“ ütleb Põhja-Tallinna linnaosa vanem Manuela Pihlap. Rekonstrueerimisega väheneb ümberkaudsete majade elanike parkimiskohtade arv, muutusi tuleb nii ratturite kui jalakäijate liikluses.

Gümnaasiumi endine hoolekogu liige Vladimir Bruns rõhutab, et parkimiskohad saavad küll kannatada, aga rohkem ruumi saavad jalgrattaparklad. „Rohkem lahendusi ikkagi neile, kes liiguvad tervislikumalt. Ja tegelikult siin maja ümber parkimiskohti jätkub.“

Sedasama kinnitab abilinnapea Vladimir Svet: kohti autodele jääb küll vähemaks, kuid need ei kao. „Nii kohalikud kui ka lapsevanemad saavad tänavat edasi kasutada.“ Natuke parkimissüsteem küll korrastub, suur osa kohti siiski jääb alles. Abilinnapea sõnul ei luba tänava laius eraldi rattatee rajamist, küll aga peaks koolitee igal muul moel turvalisemaks muutuma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.