"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Muuseumisõbra tiitli pälvis Krista Roolaid – ta on teinud tänavu 190 muuseumiskäiku (0)
18. november 2023
Pealinn

Muuseumisõbra tiitlit jagas Eesti muuseumiühing juba kuueteistkümnendat aastat. Tänavu pälvis tiitli tallinlanna Krista Roolaid, kes viimase seitsme kuu jooksul on külastanud muuseume pea kahesajal korral.

Tänavune muuseumisõbra tiitel anti tallinlannale, kes on seitsme kuu jooksul käinud 119 muuseumis ja teinud ühtekokku 190 muuseumiskäiku.

Krista Roolaid on viimased 15 aastat töötanud draamateatris klienditeenindajana. Tema muuseumipisik sai alguse juba varajases nooruses. “Lõpetasin keskkooli ega saanud teatrisse tööle, läksin kultuuriministri juurde küsima, miks ei ole teatris töökohta, mind saadeti muuseumide raamatupidamisse ja siis avastasin endale muuseumid. Mulle meeldibki muuseumides käia, muuseumide vaikust nautida ja seal on alati meeldivad emotsioonid, need on inspireerivad,” ütles muuseumisõber Krista Roolaid.

Et muuseumides käimine toob meeldivaid emotsioone ja toetab vaimset tervist, kinnitab muide ka koostöös psühholoog Jaan Tulvistega hiljuti tehtud eksperiment. Tänavu anti muuseumisõbra tiitel kusjuures esimest korda just muuseumikülalisele. “Krista Roolaid on hakkama saanud uskumatu muuseumimaratoniga. Varasematel aastatel on selle auhinna saanud isikud ja institutsioonid, kes muuseume toetavad, nendest räägivad mingil määral töö ja ühiskondliku tegevuse tõttu,” ütles Eesti muuseumiühingu juhatuse esimees Kerttu Männiste.

Kui agar muuseumiskäija on aga keskmine Eesti inimene?

“Eesti inimene on tubli muuseumiskäija ja et nüüd on meil ka muuseumikaart, see on üllatavalt hästi läinud, inimesed ostavad ja seda kingitakse. Minu arust on iga muuseum tore ja igas muuseumis on midagi, mis rahuldab inimese uudishimu. Eesti kõik muuseumid on väga toredad,” ütles museoloog Sirje Karis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.