"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
KONKURSS. Muinasjutulised jõulud“ - Kesklinna valitsus kutsub vaateaknaid kaunistama (0)
20. november 2023
SILMAILU. Tee oma aknad pühade ajaks kauniks! Foto: Kesklinna LOV

Kesklinna valitsus jätkab selgi jõuluajal oma mitmekümne aasta vanust traditsiooni ning kuulutab välja vaateakende kujunduse konkursi, et innustada seeläbi linnarahvast oma vaateaknaid pühaderüüsse ehtima ning ühtlasi aidata kaasa jõulumeeleolu loomisele kesklinnas. Eeskuju näitab tänavu ka kesklinna valitsuse kollektiiv.

Hindamiskomisjoni esimehe, Tallinna Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul hinnatakse vaateakna kujunduse ideed ja teostust ning selle sobivust ümbritsevasse linnaruumi. „Kujundus ei pea ilmtingimata olema kallis ja suurejooneline, selle hinnalisus peitub rohkem hooles ja leidlikkuses,“ selgitas linnaosa vanem.

Katariina käigu savikoja aken täies jõuluehtes.
Pilt: Kesklinna LOV

Vaateaken tuleb taaskord kujundada teemal „Muinasjutulised jõulud“. Fotod vaateakende jõulukujundustest lähevad üles Kesklinna valitsuse Facebooki lehele, kus saab anda hääle oma lemmikule. Ühtlasi on linnakodanikud teretulnud kaunilt kujundatud aknaid elusuuruses imetlema ning nähtut sotsiaalmeedias jagama, kasutades häštäägi #kesklinnavaateaken.

Konkursile esitatud kujunduste hulgast valib hindamiskomisjon 21. detsembriks välja kolm parimat, mis eristuvad teistest omanäolisuse, põneva lahenduse, huvitava teostuse või sobivuse poolest.  Kolme parimat ja Facebookis enim hääli saanud vaateakent premeerib kesklinna valitsus 500 euroga. Võidukujundusi kajastab ka vähemalt üks meediaväljaanne.

Jõulukujunduste konkursile saavad registreeruda ärid, koolid, lasteaiad ja MTÜ-d 20. novembrist 3. detsembrini. Registreerimisvormi leiab aadressilt http://bit.ly/jouluaknad ja juhendi https://bit.ly/vaateaken23.

5. detsembril saavad kõik võistlejad akna peale osalejakleebise ja ühe hooga pildistatakse vaateaknad ka üles.

Kehrwideri kohviku jõuluaken.
Pilt: Foto: Kesklinna linnaosa valitsus

Eelmisel aastal pälvisid 24 osaleja seast tunnustuse Katariina gildi savikoja, Kehrwiederi ja Kohvipausi vaateaknad. Rahvas valis oma lemmikuks Galerii Kunstiakna lahenduse. „Kõik need tööd olid igal juhul meeleolukad ja lisasid jõuluajal linnaruumi sära juurde. See ongi alati olnud selle üleskutse mõte – lisada muidu pimedasse aega natuke valgust ja helgust,“ märkis Haukanõmm.

Maailma kõige esimene jõuluteemaline vaateaken dekoreeriti teadaolevalt 1874. aastal New Yorgis Macy’se kaubamajas. Kesklinna Valitsus on kauneimaid jõuluteemalisi vaateaknaid valinud alates 2000. aastast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.