"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VAATA KAARTE. Tallinn laiendab talvist parkimiskorraldust ligi 30 tänavale (0)
21. november 2023
Talvel on pealinna parkimiskorralduses muudatusi. Foto: Ilja Matusihis

Detsembri alguses muudetakse järk-järgult osadel kvartalisisestel teedel parkimiskorraldust, et tänavaid paremini hooldada ja lumest puhastada. Parkimine saab olema keelatud teatud nädalapäevadel või kellaaegadel, autojuhtidel palutakse jälgida liiklusmärke.  

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul korraldavad väiksematel tänavatel ja kvartalisisestel teedel talviseid heakorratöid linnaosavalitsused, kuid tänavakoristuse kvaliteedi tagamisel saavad oma panuse anda ka kohalikud elanikud. „Tavapärane parkimiskorraldus ei võimalda kitsamaid tänavaid puhastada viisil, mis tagaks mugava liiklemise ning teehoolduse parima kvaliteedi, sest kinni pargitud tänavatel on tänavahooldustehnika töö raskendatud. Seepärast peame mõned eriti kitsad tänavad autodest vabastama, et lumekoristus oleks tõhus,“ märkis Svet. „Loodame mõistvale suhtumisele ja usume, et linlased leiavad teatud päevadel oma autodele alternatiivsed parkimiskohad. See võimaldab hoolduspartneritel terve tänava ulatuses lund rookida või seda vajadusel ka välja viia, mis aitab kaasa tänavahoolduse kvaliteedi tõstmisele.“

Vaata galeriid (8)

Ajutine parkimiskorraldus rakendub detsembri alguses eri kohtades järk-järgult ning hakkab kehtima vastavate liiklusmärkide paigaldamisest. Kui möödunud hooajal katsetati ajutist parkimiskorraldust edukalt Kristiines Lille asumis ja Haaberstis Õismäe välisringi sisemisel poolel, siis tänavu rakendub see kõigis linnaosades. Talvine parkimiskorraldus rakendatakse kvartalisisestel tänavatel, kus Tallinna Transpordiameti ja linnaosavalitsuste andmetel takistasid pargitud autod teehooldust varasematel aastatel eriti teravalt.

Ajutise parkimiskorralduse skeemid ja tänavate loetelu on leitavad SIIN.

Rohkem infot Tallinna tänavate talihoolduse korraldamisest leiab veebilehelt www.tallinn.ee/lumi.  

Tänavapuhastuse küsimustes saavad linlased pöörduda vajadusel Tallinna abitelefonil 14 410. Probleemist on võimalik teada anda ka heakorra ja haljastuse infosüsteemi kaardirakenduse kaudu: https://hhhis.tallinn.ee/add.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.