"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SÄÄSTLIK. Kõige vähem raiskab koolitoitu Tallinna Mustjõe gümnaasium (0)
22. november 2023
Selle koolimaja õpilased oskavad toitu hinnata! Albert Truuväärt

Eesti suurim koolitoitlustaja Daily selgitas välja, et kõige vähem läheb koolitoitu raisku Tallinna Mustjõe gümnaasiumis. 

Ettevõte kaalus eelmisel nädalal 80 koolis üle Eesti toidujäätmeid, et selgitada välja kool, mille õpilased on toidu vastu kõige austavamad ja kus läheb ühe õpilase kohta päevas keskmiselt kõige vähem sööki raisku. Algatuse võitsid Tallinna Mustjõe gümnaasiumi õpilased, kelle taldrikutel jäi üle rekordiliselt vähe toitu – 5,41 grammi õpilase kohta. Eesti keskmine õpilane viskas samas ära 18 grammi toitu päevas. 

Mustjõe gümnaasiumi õpilaste tunnustamine toimub kolmapäeval kell 10.45. Auhinna annab üle kliimaministeeriumi elukeskkonna ja ringmajanduse asekantsler Ivo Jaanisoo.

Daily nime all tegutsev Baltic Restaurants Estonia korraldas koolitoidu kaalumise aktsiooni kolmandat korda. Sel aastal suudeti keskmist jäätmete hulka eelmise aasta tulemustega võrreldes viie protsendi võrra vähendada, aga kolme aasta lõikes on toiduraiskamist suudetud vähendada 28 protsendi jagu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.