"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SÕELUURINGULE. Mammograafiabuss ootab Lasnamäe naisi (2)
27. november 2023
ENNETUS ON PARIM RAVI. Mammograafiabussis saab end täiesti tasuta ette näidata. Mats Õun

Rinnavähi ennetusele ning varajasele avastamisele keskendunud mammograafiabuss jõuab järgmisel esmaspäeval, 4. detsembril Lasnamäele. Ravikindlustust omavatel naistel on sõeluuringul osalemine tasuta.

„Oma igapäevases kiires elutempos jõuame tavaliselt arsti juurde vaid siis, kui juba miskit valutab ning sellise käitumise tagajärjed võivad olla kurvad. Tegelikkuses on väga oluline hoolitseda oma tervise eest ning käia regulaarselt kontrollis. Mammograafiabuss on tulnud meie juurde ning Lasnamäe naistele, on tehtud uuringul osalemine võimalikult mugavaks, kulutamata liigselt aega,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Selleks, et osaleda uuringus tuleb eelnevalt broneerida aeg üleriigilises digiregistratuuris (digiregistratuur.ee) või telefoni teel numbril: 627 4470.    

Uuring kestab ligikaudu 20 minutit ning võib olla pisut ebamugav, kuid mitte valus. Uuringule minnes tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. Ravikindlustust omavale naisterahvale on sõeluuringul osalemine tasuta. Peale teenuse osutamist esitab Mammograafiabuss arve Tervisekassale.

2023. aastal on kutsutud rinnavähi sõeluuringule naised sünniaastaga: 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971 ja 1973.  Mammograafiabuss ootab Lasnamäe naiselanikke perioodil 04.-15.12.2023 Lasnamäe Centrumi ees (Mustakivi 13) ning perioodil 18.-29.12.2023 Medicum AS hoovis (Punane 61). Sõeluuringule saab tulla E-R kell 8.30-17.00.

Tasub meeles pidada, et mammograafiabussi sõeluuringule on oodatud naiselanikud, kelle sünniaasta kuulub sõeluuringu sihtrühma ja kelle elukohaks on sõeluuringu kutse/saatekirja saamise hetkel märgitud Eesti Vabariik. E-kutse saavad sõeluuringu sihtrühma kuuluvad inimesed, kelle eesti.ee e-post on suunatud oma isiklikule meiliaadressile või märgitud rahvastikuregistrisse. Kui kutset pole meilile tulnud, tuleb eesti.ee keskkonnas oma kontaktandmed üle kontrollida.  

Sihtgrupi väliselt saab osaleda mammograafiabussis uuringul vaid arsti saatekirja alusel, kuid sellegipoolest tuleb eelnevalt tuleb registreerida. Mammograafiabuss ei teeninda elanikke riiklikel pühadel ja lühendatud tööpäevadel.

Sõeluuringut puudutavate küsimuste korral tuleb helistada telefoninumbrile: 669 6630 või kirjutada meiliaadressile: info@tervisekassa.ee. Sõeluuringuid teostab AS Mammograaf ning rahastab Tervisekassa.  

Rohkem infot sõeluuringute kohta lingil: www.sõeluuring.ee.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

see buss peaks liikuma maarajoonides ?!
28. nov. 2023 04:05
aga osutab Lasnamäe polikliiniku juures teenust - see ongi Haigekassa raha raiskamine! Uks on bussil väike , kas lasnamäelaste rinnad mahuvad sinna liikuma :)
stiilinäitaja
27. nov. 2023 20:39
https://kuuuurija.postimees.ee/7904349/kuvatommised-kiirabitootaja-saatis-tuttavale-sokeerivaid-fotosid-patsientidest-mis-tal-viga-oli-reka-alla-jai Oktoobri lõpus lahvatas šokeeriv uudis, et osa Tallinna kiirabi töötajaid teevad patsientidest, nende kodudest, haiguslugudest ja laipadest pilte. Hiljem jagatakse neid omavahel kinnises Facebooki Messengeri grupis, kus on ka inimesi, kes kiirabis ei töötagi. Kirjutatud ja kirjutamata reeglid ütlevad üht: patsienti EI pildistata, filmita, tema isikuandmeid ei jagata. Seda kõike võib teha AINULT juhul, kui patsient on andnud selleks loa.