"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Q-SPACE. Geikultuuri festival algab Tallinnas ja kolib siis Narva (2)
30. november 2023
ALTERNATIIVNE ARMASTUS. Q-SPACE festival toob Eestisse mitmed geikultuuri tippteosed. Pixabay

Neljapäevast kuni 3. detsembrini toimub Tallinnas LGBT-kogukondadele pühendatud Q-Space Festival, mis jätkub 15.-17. detsembrini Narvas.

„Q-Space’i üritused on näidanud, et publikul on huvi ka väljaspool Pride’i koguneda vabas ja toetavas keskkonnas, kus arutada elulistel teemadel nagu kapist väljas olemine, peresuhted ja soolisus. Festival pakub alguspunkti läbi kultuuri,” avaldas Q-Space’i pressijuht Heinrich Sepp.

Uue kultuurifestivali avab Olivier Peyoni draama „Ära valeta”, mis teeb Eesti esilinastuse koos filmikülalistega 30. novembril kinos Artis. 

Prantsuse „Brokebacki mäeks” kutsutud Philippe Bessoni romaani ekraniseeringus naaseb karsklasest kirjanik Stéphane üle 35 aasta kodulinna kuulsa konjakimargi aukülalisena. Seal kohtab ta noort Lucast, oma esimese armastuse Thomase poega, kellega nad avastavad läbi kirjaniku mälestuste tõe poisi isa kohta. „Liigutav lugu ajale kaotatud armastusest,” on filmi kohta öeldud.

Tagasivaadetes kirjaniku elule mängivad peategelasi näitlejad Julien De Saint Jean ja Jérémy Gillet, kellega saab kohtuda Eesti esilinastusel neljapäeval kinos Artis.

Mängufilmide kavas on kokku kolm filmi. „Sinise nelikümmend varjundit“ autori Ira Sachsi filmis „Armastuse keerdkäigud” rullub lahti ebaharilik armukolmnurk geipaari ja õpetajanna vahel.  Sundance’il esilinastunud draamat sai Eesti publik viimati näha möödunud Tartuffil.

Veneetsia filmifestivali publikuauhinna võitnud Briti režissööri Georgia Oakley debüütfilm „Blue Jean” heidab pilgu lesbist õpetaja ellu Thatcheri-aegsel Inglismaal. „Blue Jean” esilinastus Eestis möödunud Festheartil Rakveres, Q-Space näitab filmi Tallinnas esmakordselt.

Tallinna festivali filmikavas kinos Artis on kokku kolm mängufilmi, kaks dokumentaali ja kvääride animafilmide kogumik. Filmilinastuste järel saab publik osaleda temaatilistes aruteluringides filmitegijate ja ekspertidega. 

Q-Space on noor kultuuriprojekt Eestis, mis on pühendatud LGBT-kogukondadele ja inimõigustele ning pälvinud Eesti LGBT Ühingult oma lühikese tegevusaja jooksul Vikerkaarekangelase aunimetuse. 

Lisaks 2023. aasta veebruaris alustanud igakuisele LGBT+ filmiklubile Filmimuuseumis on Q-Space korraldanud vägivallavastase meeleavalduse ning juunis toimunud Baltic Pride’i raames kaks filmilinastust.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lombitagune
2. dets. 2023 19:22
https://makroskoop.ee/usa-endine-aserahandusminister-laanemaailma-uueks-ebajumalaks-ei-ole-isegi-enam-raha-vaid-anormaalsuse-iha/ Miks arvavad Ameerika ettevõtete juhid ja juhatused, et me peaksime seksuaalse perverssuse üle uhked olema? Kes on selle massiivse organiseeritud kampaania taga, mille rünnakuobjektiks on saanud terveloomulikkus kui selline?
lugeja
2. dets. 2023 11:45
https://www.err.ee/1609180684/venemaa-ulemkohus-lgbt-liikumine-on-ekstremistlik-organisatsioon