"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Linnapea ja praost süütasid Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla (0)
01. detsember 2023
Aleksandr Guzhov

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Tallinna praost Jaak Aus süütasid pühapäeval, 3. detsembril kell 16 Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.

Vaata galeriid (28)

Traditsioonilisel advendiküünla süütamise pidulikul üritusel olid saateks hardad jõululaulud Tallinna praostkonna kirikute ühendkoorilt, kus osalesid EELK Tallinna Kaarli kiriku Kontsertkoor ja kammerkoor Canorus, Jaani kiriku segakoor ja kammerkoor Aktiva, Püha Vaimu kiriku kammerkoor, Toomkiriku segakoor Laudate Dominum, Peeteli kiriku kammerkoor, Misjonikoor ja Tallinna Kammerkoor.

Eesti tähtsaimat väljakut ehib tänavu 14 meetri kõrgune kahar kuusepuu, mis saabus siia Kiili vallast Nabala külast ja püstitati Raekoja platsile 23. novembril.

1. detsembri õhtul kell 18 avatakse Tallinna jõuluturg, mis jääb avatuks kuni 7. jaanuarini. Avasõnad ütleb Kesklinna vanem Monika Haukanõmm, seejärel süüdatakse jõulutuled linna tähtsaimal jõulupuul. Piduliku avaürituse lõpul täitub Raekoja plats talvemuusikaga – laval säravad armastatud lauljad Ott Lepland ja Tanja Mihhailova-Saar ning Valge Gospeli koor. Keskkonnasäästlik mõtteviis on jõudnud ka jõuluturule – sel aastal on kasutusel korduskasutatavad nõud, mille pant on kaks eurot. Nõude tagastamisel kogumispunkti saab pandiraha tagasi.

Euroopa rohelise pealinna projekti raames tulevad 1., 2. ja 3. detsembril esitlusele valgusetendused viies vanalinna paigas: etendus „Imagine“ kell 16:30 ja 19:00 Komandandi aias; etendus „Raba“ kell 17:00 ja 19:30 Harju mäel; etendus „Mets“ kell 17:30 ja 20:00 Hirvepargis; etendus „Blossom“ kell 18:00 ja 20:30 Toompargis; etendus „Maakene“ kell 18:30 ja 21:00 Tornide väljakul.

Tallinna Jõuluturu info ja kultuuriprogrammi leiab SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.